7 futballista, aki súlyos baleset résztvevője volt

Közzétéve:
2020-12-30, 06:26

Csak azért, mert a labdával kiválóan bánnak, még nem jelenti azt, hogy vezetni is tudnak.

A labdarúgás világának sztárjai kiemelkedő keresetüknek köszönhetően bármilyen luxusautó megvásárlását megengedhetik maguknak. Sokszor azonban könnyelműen bánnak a gázpedállal és a lóerőkkel, ennek pedig gyakran csúnya baleset lesz a vége. A következő összeállításban 7 olyan futballista szerepel, akik nem vigyáztak eléggé az utakon.

7. Kevin Anin

A francia OGC Nice egykori labdarúgója a fent említettektől eltérően nem úszta meg súlyos következmények nélkül. A futballista 2013-ban, a francia A28-as autópályán szenvedett autóbalesetet, melyben a karja és a gerince is megsérült, illetve egy ideig mesterséges kómában tartották az orvosok. Anin a hírek szerint elaludt a volán mögött. A baleset következtében fel kellett hagynia a profi labdarúgással.

6. David Beckham

Az angol labdarúgás szépfiúja 2014-ben volt részese egy komoly autóbalesetnek. A Manchester United és a Real Madrid egykori sztárja éppen fiát, Brooklynt szállította haza, aki akkor az Arsenal U16-os csapatában játszott bajnoki mérkőzést. Beckham Audi RS6 típusú járműve csúnyán megrongálódott, azonban ő és fia is sértetlenül szálltak ki az autóból.

Beckham balesete

5. Arturo Vidal

Az Internazionale chilei játékosa a 2015-ös Copa America idején szenvedett autóbalesetből származó sérülést. A játékost az eset során előállították, mert alkoholos befolyásoltság alatt vezette Ferrariját. Ez azonban nem jelentett problémát Vidal számára, ugyanis néhány nap múlva megnyerte a tornát Chile válogatottjával, majd a német rekordbajnok Bayern München csapatához szerződött.

Vidal balesete

4. Karim Benzema

Karim Benzema 2009-ben egy francia rapper társaságában nyaralt Réunion szigetén, ahol 22. születésnapját ünnepelte. A Real Madrid csatára egy Lamborghinivel száguldozott, amikor az előtte haladó Porsche hirtelen fékezett, a citromsárga luxusautó pedig belecsapódott. Benzema kocsija súlyosan megrongálódott, a francia támadónak azonban nem esett baja.

Benzema Lamborghinije

3. Ever Banega

Az Al-Shabab argentin futballistája 2008 és 2014 között a Valencia játékosa volt. Banega 2012-ben elfelejtette behúzni a kéziféket, és miközben a benzinkút üzlete felé sétált, elütötte a saját autója. Az eset következtében a focista síp-és szárkapocscsonttörést szenvedett, és 6 hónapra harcképtelenné vált. Pár héttel később Banega ismét pórul járt, miután vadonatúj Ferrarija egy rövidzárlat miatt lángra kapott. Talán jobban tenné, ha a tömegközlekedést választaná.

Banega leégett Ferrarija

2. Neymar

A PSG és a brazil válogatott támadója 1 éves korában kishíján életét vesztette egy közúti balesetben.

„Esős időben, hegyről lefelé haladni mindig veszélyes. Hirtelen szembejött velünk egy másik autó, én pedig balra rántottam a kormányt. Az autó egy sziklán állt meg, egy patak felett. A feleségemnek a hátsó szélvédőn át kellett kimásznia, én pedig a biztonsági öv fogságába estem. Pár percig nem találtuk sehol a gyereket, aztán a hátsó ülés alól került elő, a fején pedig egy hatalmas vágás volt" - mondta Neymar apja.

A brazil játékos szerencsére ennél súlyosabb sérülést nem szenvedett, így viszonylag olcsón megúszta a balesetet.

1. Cristiano Ronaldo

A portugál klasszis a Juventus játékosaként ősszel Budapestre érkezik, hogy összecsapjon a magyar bajnok Ferencváros csapatával. Ronaldo irigylésre méltó autósgyűjteménnyel rendelkezik, azonban ő sem volt minden esetben elég körültekintő a közlekedésben. 2009. január 8-án, CR7 a Manchester United játékosaként szenvedett olyan autóbalesetet, mely akár a pályafutását is veszélyeztethette volna. A portugál futballista épp a United edzőközpontjába igyekezett, és éppen egy alagúton próbált meg nagy sebességgel áthajtani, amikor egy másik autóval ütközött, a Ferrarija pedig a falnak csapódott. Egy szemtanú szerint defekt okozta a balesetet, csoda, hogy Ronaldo egy karcolás nélkül megúszta az esetet – sőt, még az aznapi edzést sem hagyta ki, oda a legendás holland kapus, Edwin van der Sar vitte el.

Ronaldo balesete

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Gyermekülésbe rögzített kislány utazik édesapjával az autóban
2020. november 28.
Nem csak a rosszul rögzített ülés, vagy nem megfelelően rögzített babaöv vezethet tragédiához.
Ne engedd el a kormányt vezetés közben! Igen, egy Teslában se!
2018. február 12.
Újabb balesete volt egy Tesla Model S-nek, ami miatt az amerikai cég ismét figyelmeztette autói tulajdonosait, hogy ne engedjék el menet közben a kormányt.

További hírek