2022. augusztus 18. | 11:55

A Karma Automotive beperelte négy volt alkalmazottját, akik most a DeLorean fejesei.

A DeLorean reinkarnációját úgy fest, végig kísérik a pereskedések, már 2015-ben és 2017-ben is indult két kereset az Alpha5 kapcsán, most pedig a kaliforniai székhelyű elektromosautó-gyártó indított pert a DMC ellen. Pontosabban a négy cégalapító ellen, akiket üzleti titok ellopásával és ezzel kapcsolatos cég alapításával vádolnak.

DeLorean Alpha5
DMC Alpha5 (Kép: DeLorean)

A négy alkalmazott korábban a Karma Automotive „Project 88” nevű DeLorean újraélesztési projektjében vett részt. Jelenleg a DeLorean Motors Company vezérigazgatója, Joost de Vries, Alan Yuan operatív igazgató, Troy Beetz marketingigazgató, valamint Neilo Harris márka- és kreatív alelnök azok, akiket személyesen megneveznek a perben.

A per szerint a négy vezető még a Karma alkalmazásában állt, amikor belevágott az új bizniszbe. A Karma szerint a céges autókat és a céges e-mailt használták, miközben befektetőket szereztek és új céget alapítottak, 2020 decembere és 2022 februárja között. A vádpontokban továbbá az is szerepel, hogy szándékosan okozták a Karma-féle „Project 88” bukását azzal, hogy információkat tartottak vissza.

A Joost de Vries még 2021 novemberében felmondott a Karmánál, és négyen megalapították a DeLorean Motors Reimagined LLC-t, ami most DeLorean Motor Company néven fut. A sztoriban volt egy kisebb érdekütközési állapot, mert Yuan, Beetz és Harris, a három másik alapító még 2022 februárjáig a Karma alkalmazottai voltak.