2023. április 12. | 17:28

A gyanúsított egy fekete Dodge Chargerrel próbált menekülni, a rendőrségi helikopter azonban kiszúrta, végül a járőrök kapták el a szupermarket bejáratánál.

Múlt pénteken, az esti órákban Michigan állam légiközlekedési rendőrei helikopterrel járőröztek Detroit felett, amikor egy indokolatlanul gyorsan hajtó Dodge Charger típusú gépjárműre lettek figyelmesek.

A hatóság munkatársai azonnal értesítették a szárazföldön szolgálatot teljesítő kollégákat, akik megpróbálták megállítani az autóst.

A sofőr menekülni kezdett, az autós üldözés helyett a rendőrségi helikopter követte a kocsit nagyjából 45 percen át. A Charger egyszer csak egy Walmart szupermarket előtt leparkolt, a jármű vezetője pedig berohant az üzletbe.

A rendőrök egy hátsó raktárhelyiségben találtak rá, ahol a férfi áruházi dolgozónak próbálta álcázni magát, és úgy tett, mintha csak a munkáját végezné. A helyszínre érkező hatósági csapat hamar azonosította a gyanúsítottat, aki először a bolton keresztül próbált elmenekülni, majd a bejárati ajtó közelében elfogták.

A rendőrségi jelentés szerint az elkövető egy 20 éves férfi volt, ellene gondatlan vezetés, a hatósági elől történő menekülés, valamint a Dodge Charger eltulajdonítása miatt indult eljárás.

Néhány héttel ezelőtt egy 15 éves fiú esetéről számoltunk be, aki egy kereskedésből ellopott Chevrolet Corvette-tel próbált menekülni, ám a rendőrségi hajszának baleset lett a vége.

Autós üldözések Magyarországon is szép számmal előfordulnak, ide kattintva egy Szombathelyen történt eset felvételét tekintheted meg.

Depositphotos