2023. március 28. | 22:37

A tinédzser egy kereskedésből vitte el az autót, a 30 perces hajszának a baleset vetett véget.

Az amerikai Alabama államban található Hunstville-ben elloptak egy 2016-os Chevrolet Z06 típusú járművet egy kereskedésből. A 15 éves elkövető egy ablak betörésével jutott hozzá a kulcshoz, majd jó ötletnek tartotta, hogy elvigye a kocsit egy körre.

A biztonsági kamera felvételei alapján keresni kezdték a fiút. A hajnali 3 óra 30 perckor kezdődő rendőrségi üldözésnek fél órával később egy baleset vetett véget, a tinédzser a nagy menekülés közben összetörte a Corvette-t.

„Nem igazán akarjuk, hogy a járőreink autós üldözésekben vegyenek részt. A mai technológiának köszönhetően számos felvétel áll rendelkezésünkre, így sok elkövetőt el tudunk fogni a közösségi összefogásnak köszönhetően” – nyilatkozta Brent Patterson, a helyi rendőrség munkatársa a WAFF-TV News stábjának.

A fentiek alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy az autós üldözés nem minden esetben kívánatos megoldás. Számos ilyen helyzet balesettel végződik, mely az ártatlan közlekedők mellett a rendőrök, valamint az elkövető testi épségét is veszélyeztetheti.

A Chevrolet Z06 Corvette egy 650 lóerős teljesítmény és 880 Nm nyomaték leadására képes V8-as motorral felszerelt szörnyeteg. A 15 éves fiúnak kiváló vezetői képességei lehetnek, ha 30 percig képes volt maga mögött tartani a rendőröket.

A balesetben senki nem sérült meg, az autóban viszont némi anyagi kár keletkezett. A kereskedés munkatársainak jobban kell ügyelniük a kulcsok biztonságos elhelyezésére, a 15 éves fiú szüleinek pedig gyermekük tetteit kell szorosabb ellenőrzés alatt tartaniuk.

A WAFF 48 beszámolója az esetről:

Depositphotos
  • Címkék: