Az oroszoknak hólánc sem kell, ha van kéznél szögesdrót – VIDEÓ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-02-15, 10:16

Érdekes kísérletnek lehet szemtanúja az internet népe.

A Garage 54 csapata képtelen kifogyni az őrült ötletekből, néhány napja például bizarr motormelegítési tippekkel rukkoltak elő az oroszok. Most arra voltak kíváncsiak, hogy a havas emelkedőn vajon melyik tapad jobban: a szöges abroncs vagy a szögesdrótos gumi?

Normál helyzetben nem jutna eszünkbe hólánc helyett szögesdrótot aggatni a gumikra, miért is akarnánk lábon lőni magunkat azzal, hogy direkt defektet okozunk? Pont azért van a Garage 54, hogy kiderítse, mennyire jelentenek valós megoldást a fejekből kipattanó furcsa megoldások. Most éppen ennek a szögesdrótos dolognak jártak utána.

A drótot a lehető legóvatosabban eszkábálták fel a gumikra, a drótot addig hajlítgatták, míg nem jelentettek azonnali defektveszélyt a gumikra nézve, próbálták őket a lehető legjobban elsimítani.

Szögesdróttal bevont gumi

Utána jöhetett a próba, a Ladának egy enyhébb emelkedőn kellett volna felmennie, a hótól csúszós felület viszont megnehezítette a sofőr dolgát. Első körben a már sokat látott szöges gumik bizonyíthatták, mit tudnak. A Lada kis híján felért a domboldal tetejére, de az utolsó hóbucka kifogott rajta.

Jöhettek a szögesdrótos gumik. Azokkal sikerült célba érnie a Ladának, de a jobb hátsó gumiról utána rögvest leugrott a speciális „segédeszköz”, de a bal hátsón is nagyon csálén állt pár méter megtétele után. Mit tanultunk ebből a videóból? Hát azt, hogy ne rakjunk szögesdrótot a gumikra, nem éri meg a vesződség, maradjunk inkább a hóláncnál, az a tuti.

 

Garage 54

Kapcsolódó írások

Beton kerekeken guruló Lada
2021. január 07.
Garantáltan defektmentes a „betonköpeny”, de van egy nagy gond vele.
Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.

További hírek