A Puma hivatalosan is bemutatta az új cipőjét, ami Ferrari ION F néven kerül a boltokba. A Ferrari valóban együttműködött a Pumával a csuka kifejlesztésekor, nem titok, hogy a kényelmes lábbeli formatervét az SF90 Stradale sportautó aerodinamikája ihlette.

A Puma tájékoztatása szerint a cipő hátsó része az autó első spoilerét hivatott utánozni. Teljesen világos, hogy ez egy sportos cipő, amely futáshoz, kocogáshoz vagy élénk gyalogláshoz is alkalmas. A Ferrari ION F uniszex, kötött zokni-konstrukcióval büszkélkedhet, és mágneses illeszkedésrögzítővel rendelkezik.

A gyártó szerint „a termékcsaládot a Ferrari autók íveinek és az emberi anatómiának a kapcsolata ihlette, kiemelve a ruházat és az autó közötti kapcsolatot”. Ez azt jelenti, hogy ez a cipő tulajdonképpen passzol az összes piros színű Ferrari modellhez, ebből könnyen következtethetünk arra, hogy mely célcsoportnak készült a termék. Persze azok is beszerezhetik ezt a senakert, akik trendin szeretnek öltözni, de nincs annyi pénzük, hogy vegyenek maguknak egy olasz sportkocsit.

A Puma az elmúlt 17 évben a Ferrari hű társa volt, versenycipőkkel, versenyruhákkal és csapatruhákkal látta el a csapatot. Tavaly a Ferrari és a Puma a Mugellói Nagydíjon ünnepelte az 1000. közös versenyét. A Ferrari IOX F cipőinek kiskereskedelmi ára 500 dollár körül van, így jóval olcsóbbak, mint az autó, amely a dizájnt ihlette. A történelmi kontextust figyelembe véve érthető, hogy valakit kísértésbe ejthet egy pár megvásárlása, hogy a Ferrari-család tagjának érezhesse magát.