Maranellóban egyáltalán nem nehéz kiszúrni a tesztelés alatt álló Ferrari prototípusokat, a város úgy vonzza a fotósokat, mint a fény a bogarakat. Nemrég egy igen érdekes autó tűnt fel arrafelé, amiről a fotók mellett egy videó is készült.

A Ferrari SF90 Stradale már egy ideje kapható, de úgy tűnik, az olaszok még mindig tesztelési fázisban vannak egy bizarr prototípussal, amelynek teljesen szokatlan a külseje. A videózással is foglalkozó Varryx most egy meglehetősen érdekes anyagot tett közzé a csatornáján, amit alább szemügyre is vehetsz.

Nem kizárt, hogy a felvételeken látható példány az Egyesült Királyságban működő Surrey NanoSystem által feltalált Vantablack technológiát használja, amit eredetileg katonai célokra fejlesztettek ki. Ez az egyik legsötétebb anyag, amely a világon valaha létezett, híres arról, hogy a fény 99,965 százalékát képes elnyelni, elkerülve mindenféle visszaverődést. Ez a különleges bevonat nanoszerkezetekből áll, amelyek leegyszerűsítve „csapdába ejtik” a fényt, ami aztán hőenergiaként szabadul fel.

A kérdés az, hogy a Ferrari vajon miért csak most kísérletezik ezzel az anyaggal? Ne feledjük, az SF90 Stradale már kint van a piacon. Erre a kérdésre egyelőre senki sem tud biztos választ adni, lehetséges, hogy egy pénzzel jól kitömött vásárló így akarja egyedivé varázsolni a Ferrariját, ez a bevonat nem oly meglepő módon egyébként éjszaka fejti ki igazán az egyedi hatását.

Az 1000 lóerős SF90 Stradale kereken 2,5 másodperc gyorsul fel 0-ról 100 km/órára, a végsebessége pedig 340 km/óra.

Nemrég egyébként Cristiano Ronaldo is ellátogatott Maranello központjába, hogy aztán egy gyönyörű, 1,6 millió eurós Ferrari Monza SP2-vel térjen haza. A rendkívül erős autó korábban Zlatan Ibrahimovic tetszését is elnyerte, ezért a svéd futballzseni is vásárolt magának egy példányt.