Az új nyolcas Golf üldözőbe vette a Porsche Panamerát az Autobahnon – VIDEÓ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-02-22, 10:36

A 150 lóerős autó is komoly tempót képes diktálni.

Az autógyártók szépen lassan átállnak a villanyautók előállítására, ez a folyamat pedig a kihalás szélére taszítja a belső égésű motorral szerelt járműveket. Európában viszont még mindig van kereslet a benzines és dízel autók iránt, nem véletlen, hogy a Volkswagen sem állt még le a TDI-motorok gyártásával. Még az új nyolcas Golf is kérhető számos országban a 2,0 literes dízelmotorral, ez a kivitel nem is produkál rossz eladási számokat Németországban. Az Autobahnon bizonyította, hogy van benne erő, nem is kevés.

Az új Golf 2.0 TDI korrekt teljesítményre képes, az autót vezető sofőr még arra is vette a bátorságot, hogy üldözőbe vegyen egy Porsche Panamerát a hírhedt sztrádán. Papíron a négyhengeres erőforrásal szerelt nyolcas Golf 150 lőerővel rendelkezik, míg a Panamera egy 2,6 literes, V6-os motorral bír, ami 330 lóerő leadására képes.

A Golfot terelgető autós elmondta, hogy menet közben elhaladt a Porsche mellet, amely a menőver után azonnal kivágódott a belső sávba, majd elhajtott a VW mellett. A Golfban ülő sofőr viszont nem hagyta magát, üldözőbe vette a Panamerát, mondhatjuk, hogy erős ellenfelet választott magának. A videó rögzítésekor esős volt az idő, egy szakaszon a nedves útfelület miatt le is kellett lassítaniuk az autósoknak. A rövid pihenő után a Golf újult erővel folytatta az üldözést, látótávolságra meg is közelítette a Porschét, megelőzni azonban nem tudta. Tegyük hozzá, hogy a Panarema szemét sem nyomták ki vaószínűleg, így a közelébe lehetett férkőzni, de el kell ismerni, hogy szépet ment a Golf, egy ponton 238 km/órával repesztett, ez 15 km/órával gyorsabb tempót jelentett a gyárilag megadott végsebességnél!

 

Kapcsolódó írások

Alastair Moffat kaszkadőr
2020. február 19.
Alastair Moffat mutatványa kétségkívül látványosra sikerült.
Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.

További hírek