Csupaszon tesztelték az újgenerációs Golfot

Közzétéve:
2019-03-11, 15:01

A szintúgy teljes mértékben megújult Ford Focus riválisa a napokban futotta végső próbaköreit

Az immáron nyolcadik generációs Volkswagen Golf továbbra is magában hordozza a Golfok egyedi stílusjegyeit, viszont mindezt ötvözték a márka legújabb formatervezési alapjaival és pontosan ez az, amitől még különlegesebb lett a kompakt ötajtós.

Volkswagen Golf Mk8 szemből tesztelés közben
Erőteljesebb vonalvezetés és markánsabb kerékjárati ívek

A Volkswagen értékesítési vezetője Genfben elárulta, hogy az új Golf továbbra is képviselni fogja mindazon értékeket, amiket az emberek már évek óta megismerhettek és megszokhattak az autóban, viszont az új széria esetében hatalmas lépést tettek a digitalizáció felé. Az autó ettől marad Golfos, és válik még jobban szerethetővé.

Volkswagen Golf Mk8 tesztelés Németországban
Szélesítettek a C-oszlopon

A jármű annak ellenére, hogy az Mk7-tel egyazon MQB padlólemezen alapszik, 50 kg felesleget mégis képes volt ledobni magáról. Az új Golf belépő- és középkategóriás kiviteleibe 12V-os mild-hybrid, vagyis enyhe hibrid hajtásláncot szerelnek, melyben a villanymotor ugyan nem képes az autó önálló mozgatására, csupán segít a hajtásban.

A frissített 1,5-ös TSI ACT benzinmotor az elődtől származtatható, ezenkívül pedig egy 1,0 literes háromhengeres benzines és egy vadiúj 1,5-ös dízel egység fogja képviselni a motorpalettát. A híresztelések szerint a vállalat nem turbóval fogja szerelni 1,0 literes benzineseit, hanem egy indítógenerátort hangolnak majd össze az egységgel, így az elegendő plusz teljesítmény és nyomaték fényében nem lesz már szükség többek közt turbófeltöltőre és intercoolerre sem.

A 2,0 literes TDI-t a károsanyag-kibocsátás érdekében korszerűsítette a gyártó: a motor könnyebb lett, a turbó hatékonyabb és rugalmasabb, a hőveszteség mértéke pedig szintén kevesebb lesz, mint eddig.

VW Golf bal oldala

VW Golf nyolcadik generáció sárban tesztelve
Teljesen önálló parkolásra is képes lesz az Mk8 Golf

VW Golf Mk8 hátulja
Kevésbé hegyes lámpatest-végződések, crossoveres stílusjegyek

A motorok hatfokozatú manuális és hétfokozatú DSG váltóval lesznek kérhetők a felszereltségtől függően. A Volkswagen az újgenerációs Golf esetében is fontolóra vette a fronthajtás mellett a 4Motion, vagyis az összkerékhajtás opcionális elérhetőségét, mint ahogyan az 2012 vége óta kérhető volt az előző szériáknál is.

A német autógyártó az Mk8 Golfot veszi alapul a 48V-os mild-hibrid hajtáslánc és a micro-hibrid verziók bevezetésére egyaránt. Tisztán elektromos változatról ezután majd csak az ID család neve alatt eshet szó, amelyeket a márka a vadonatúj Golf debütálása után nemsokkal prezentál majd.

Mivel a fogyasztók manapság egyre inkább a terepjárók és a crossoverek irányába szegezik figyelmüket, a Volkswagennél ezúttal azt a célt tűzték ki, hogy a megújult Golf hatékony üzemanyag-takarékosságával és kiemelkedő helykínálatával az olyan vásárlók tetszését is elnyerje, akik ebben a szegmensben mondjuk a prémiumok felé kacsingatnának, legyen az a BMW 3-as sorozat, vagy éppen a Mercedes-Benz C-osztály.

Mk8 Volkswagen Golf utolsó tesztkörei
Az utas- és csomagtér helykínálata az eddiginél nagyobb lett

A vadonatúj Volkswagen Golf gyártása előreláthatólag 2019 őszén veszi kezdetét.

Forrás:

További autós hírek

A szemből érkező mentő elé kanyarodott az audi sofőrje, ezzel majdnem balesetet okozva. Vannak szituációk, amikor nehéz megítélni, hogy melyik irányból jön a...

Megsérült egy idős asszony a 150-es buszon Budapesten, miután a részeg sofőr minden ok nélkül vészfékezett az egyik megállóban – állítja a Ripost. A...

A TV2 is foglalkozott a ma esti Tényekben azzal az audissal, aki még szeptemberben hajtott be szabálytalanul a Dunakeszi-Alagi major körforgalomba, majd feltartotta...

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Kapcsolódó írások

2020-ra megérkezik a hibrid VW Golf GTI
2017. január 31.
A következő generációs Volkswagen Golf GTI elérhető lesz hibrid hajtással is
A 70-es évek 6 ikonikus sportautója
2017. november 10.
Mikrofonfrizurák, barkók, tömött bajszok, magas derekú trapéznadrágok, női és férfi kezeslábasok – a 70-es évekről sok borzasztó kép is bevillanhat. Az autóiparban viszont csodálatos modellek születtek ekkor.
Volkswagen Bogár tiszta elektromos formában születhet újjá
2018. július 02.
A Volkswagen forradalmian új Bogarat alkot, amely teljesen elektromos meghajtással érkezhet.
5 nem szokványos boxermotoros autó
2018. július 17.
Ami nem Subaru, Porsche vagy Volkswagen…