Aznap vásárolt kisbuszával csapódott árokba a részeg férfi

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-10, 11:23

A vakmerő sofőr súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben.

Soha nem volt jogosítványa annak a magyar férfinak, aki részegen ült volán mögé április 30-án éjszaka. Az ittas járművezető a rendőrség beszámolója szerint hosszú időre búcsút mondhat a jogosítvány megszerzésének.

Feje tetejére borult kisbusz

A 35 éves férfi 23 óra körül szakította félbe az italozást, miután felajánlotta az ismerősének, hogy hazaviszi Sárándra (a páros Püspökladányból vett rajtot). Beültek a kisbuszba, amit a gyanúsított amúgy aznap vásárolt magának, majd elindultak a 4-es számú főúton.

Menet közben a részeg sofőr maga mögé akart utasítani egy kamiont, de előzés közben elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett, nekiütközött a teherautónak, majd árokba csapódott, ahol a tetejére borulva lelt nyugalmi állapotra a Peugeot. A balesetben a sofőr súlyos sérüléseket szenvedett, a kisbusz utasa kisebb karcolásokkal megúszta a borulást.

Peugeot típusú gépjármű

A sofőr elismerte, hogy ittasan vezetett, és azt sem tagadta, hogy soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Azt viszont mindenképp el akarta árulni, hogy nemrég sikeres KRESZ-vizsgát tett, mint mondta, szeretne jogosítványhoz jutni. A rendőrség szerint a vakmerő férfi azonban kénytelen lesz hosszú időre búcsút mondani a jogosítvány megszerzésének.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Részeg sofőr
2020. március 03.
A férfi által vezetett gépkocsival is voltak problémák.
Közúti baleset személyi sérüléssel
2019. augusztus 26.
A Toyota biztonsági rendszerének felára nem lesz túl drága.

További hírek