Egymás után 27-szer bukott meg a KRESZ-vizsgán egy férfi

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-07, 11:09

A 28. és 29. alkalommal inkább már mást küldött maga helyett.

Egy 31 éves férfi egymás után 27 alkalommal bukott meg a KRESZ-vizsgán, ezért úgy döntött, hogy a következő alkalomkor inkább fizet azért, hogy valaki helyette kitöltse a tesztet. A csalás elég hamar kiderült, a bíróság ezért két év felfüggesztett börtönbüntetésre és 200 órányi közmunkára ítélte a kétségbeesett apukát.

Sujon Mia lelkesedése a 27. bukás után végleg lelohadt, ezért adott 500 fontot (190 ezer forint) egy másik férfinak 2018 novemberében, hogy csinálja meg helyette a KRESZ-vizsgát, így akart megszabadulni a rémálmától. A vizsgabizottság tagjainak azonban azonnal feltűnt, hogy a tesztírásra beülő férfi egyáltalán nem hasonlít a Sujon fényképes igazolványán látható képre.

Halálra rémült férfi szemből fotózva

A csaláson kapott Sujon beismerte a bűnét, sőt, azt is elárulta, hogy 2019 januárjában is lefizetett valakit. A másodikként felbérelt hapi átment a KRESZ-vizsgán (ott vajon nem tűnt fel semmi furcsaság a vizsgáztatóknak?), de az eredményt később érvénytelennek minősítette a bíróság.

Az ítéletet kimondó bíró hangsúlyozta, hogy Sujon veszélyes lehetett volna az embertársai életére, ha csalással átmegy az elméleti vizsgán, tekintve,  hogy láthatóan nem tudta megtanulni a legalapabb KRESZ-szabályokat. Így a gyakorlati oktatáson kellemetlen incidensek is történhettek volna.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

24.hu

Getty Images

Kapcsolódó írások

Sérült Audi oldalról
2019. december 17.
A vádlott nem ment el az ítélethirdetésre.
Autópályán megforduló kamion
2020. február 25.
Veszélyes mutatvánnyal rukkolt elő egy kamionos a sztrádán.

További hírek