vasárnap - 2023. május 28.
22.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 566 Ft
100 612 Ft
D 551 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Bírságolás közben mentette meg a szabálytalan sofőr életét egy rendőr

2023. május 26. | 09:34

Majdnem megfulladt, miközben a rendőr éppen csekket írt neki.

Május 25-én a déli órákban intézkedett egy rendőr Monoron egy autóssal szemben. Az nem derült ki, hogy minek okán, de éppen egy helyszíni bírságot töltött ki neki. Eközben a férfi evett autójában ülve, majd kiszállt és nekiállt mutogatni a járőrnek. A férfi félrenyelhetett egy falatot, mert azonnal fulladozni kezdett.

A járőr rögtön abbahagyta a bírság megírását és a férfi segítségére sietett. Megfelelően alkalmazta a Heimlich-fogást, így megmentette a fuldokló autós életét.

Ezután az életveszély elhárult, mindenki csöndben folytatta a dolgát. Az autós sem további ellátásra sem mentőre nem tartott igényt, így miután a rendőr megírta a bírságot, tovább hajthatott.

Az eset kapcsán érdekes, hogy a férfi csak akkor kezdett-e enni, amikor a rendőr megállította, vagy vezetés közben is. Hiszen ahogy azzal mi is foglalkoztunk, bár konkrétan nem tilos, nem javasolt a vezetés közbeni érkezés.

Akár ezért is járhat bírság, ahogyan még néhány hétköznapinak tűnő dologért is. Ilyen az evés-iváson kívül például a dohányzás vagy a fejhallgatóban vezetés.

Szintén veszélyes vezetés közben a mobilozás, azt viszont kevesebben tudják, hogy a papucsban vezetés is ide sorolható. Csak egy rossz mozdulat, és a papucs valamelyik pedál alá szorulhat, ez pedig balesethez vezethet.

Police.hu
Autópályadíjat emelnek nyugati szomszédunknál Hangosnak találta a mentőautót a kutyáját sétáltató férfi, ki akarta rúgatni a sofőrt

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!