A BMW felfedte, hogy kell helyesen kiejteni a márka nevét

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-26, 09:05

Az oktatóvideó nem rabolja az ember idejét, ugyanis csak 2 másodpercig tart.

A BMW a világ egyik legismertebb autómárkája, de rengetegen betűzik rosszul ezt a mozaikszót. A bajorok egy nagyon rövid videóban felfedték, hogyan kell helyesen kiejteni a márka nevét.

BMW M2 szemből fotózva

A BMW a Bayerische Motoren-Werke AG (Bajor Motorgyár RT.) rövidítése. A motorgyár megnevezés azért fontos, mert a vállalat eredetileg repülőgépmotorokat és motorkerékpárokat gyártott, a cég 1928-ban vált autógyártóvá az Eisenach Járműgyár bekebelezése után.

A vállalat most felfedte, hogyan kell pontosan kiejteni a három betűből álló mozaikszót. A Facebookra feltöltött videó mindössze két másodpercig tart, mondhatjuk tehát, hogy lényegretörő. Azt fontos leszögezni, hogy a videóban megszólaló férfi azt mutatja be, hogy a BMW-t hogyan kell mondani németül. Eszerint németföldön a helyes kiejtés a következőképp hangzik: Bee-Ehm-Wie.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy franciául, kínaiul, törökül, spanyolul, olaszul vagy éppen hollandul hogyan kell helyesen kiejteni a BMW-t, akkor kattints erre a linkre. Magyarországon szerintem mindenki „béemvének” hívja az ismert bajor kocsikat, én legalábbis még nem hallottam senki szájából a „béemduplavé” kifejezést.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Furgonba betuszkolt BMW hátulról
2019. december 18.
Ezt nem a cikk szerzője, hanem a cikkben szereplő videó készítője dúdolgatta.
BMW-vel pózoló lány
2020. február 13.
Szomorú videó készült a magyar utakon tapasztalható közönyösségről.

További hírek