Bődületes pénzbüntetést szedett össze egy notórius gyorshajtó

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-15, 08:58

A leharcolt Opel tulajdonosa a gyorshajtások felét Kecskeméten követte el.

Egy bordó színű Opel személyautó sofőrje 2019 szeptembere és 2020. május 13. között (vagyis kilenc hónap alatt) összesen 73 alkalommal lépte át a megengedett legnagyobb sebességet Bács-Kiskun megyében.

Notórius gyorshajtót fotóz le a fix telepítésű Véda kamerarendszer

Az opeles a gyorshajtások felét Kecskeméten, a Budai úton található fix telepítésű Véda kamerarendszernél követte el. A rendőrség beszámolója szerint a gyorshajtó eddig 2,5 millió forint büntetést kapott (ez az összeg szinte biztosan meghaladja az autója árát). Az elmúlt időszakban rajta kívül más autósok is bátrabban nyomták a gázt a Bács-Kiskunban található utakon. A járőrök tapasztalata szerint a lefotózott autók 50 km/h helyett az autópályákra jellemző sebességgel száguldoztak városon belül.

130-cal száguldó Mercedes hátulról lefotózva

123-mal repesztő Porsche szemből lefotózva

Az intézkedések tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás baleseti kockázatával, olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrség gyakorlatilag minden nap felhívja a figyelmet arra, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút (helló fizika), és a vezető nem ura többé a járművének. A legnagyobb baj pedig az, hogy a gyorshajtó sofőr nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti felelőtlen magatartásával.

A gyorshajtás mellett az ittas vezetés is nagy problémát jelent Magyarországon, annak ellenére vezetnek sokan részegen, hogy hazánkban már régóta zéró tolerancia van érvényben.

„Soha ne üljön ittasan autóba, illetve olyan járműbe se, amit láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének se, hogy ittas állapotban vezessen!” – olvasható a rendőrség közleményében.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek