A háziállattartás nem mindig leányálom, de a kis kedvencek által tanúsított feltétel nélküli szeretet általában megbocsátásra készteti a gazdáikat. Egy állatnak még akkor sem feltétlen a fenyítéstől tartania, ha történetesen egy hihetetlenül értékes sportautóban tesz kárt.

Az Egyesült Arab Emírségekben él egy arab sejk, aki két dologról is híres: szereti gyűjteni a drágábbnál drágább autókat, emellett pedig több szokatlan háziállatot, köztük tigriseket, oroszlánokat, hiénákat és kígyókat is birtokol. Az említett milliárdosnak, Humaid Abdulla Albuqaish jelenleg 1,9 millió követővel rendelkezik az Instagramon, a TikTokon pedig 9,2 millió regisztrált felhasználó követi őt.

Albuqaish szeret hencegni a gazdagságával, gyakran mutogatja az autóit, no meg a háziállatait sem rejtegeti a kíváncsi szemek elől. Az Instagram-oldalán több videó is található, melyekben vadállatokkal játszik, miközben olyan drága járművek mellett ül, amik megvásárlásáról más csak álmodozik. Ebbe a kategóriába tartozik példának okáért a Lamborghini bármelyik modellje, a Rolls-Royce Wraith vagy éppen a Nissan Patrol limuzin. Egyesek aggódnának, hogy a medvekarmok kárt tesznek az autó festésében, karosszériájában és belsejében, de úgy tűnik, ezt a fickót ez nem érdekli.

Nemrég aztán megtörtént a baj, amiről videó is készült: a volán mögött ülő sejk egy finomnak tűnő almával csábította magához a medvéjét, az utastérbe benéző kíváncsi állat aztán véletlenül letépte az ajtót az élénk narancssárga színű Lamborghini Huracán Performante-ról.

A medve meglehetősen fiatalnak tűnik, azonban elég erős ahhoz, hogy eltörje az ajtó zsanérjait, megrongálva ezzel az olasz szuperautót. Az állat megijed a leeső ajtótól, a gazdája azonban kineveti, majd visszahívja, hogy megetesse az almával. Az ő bankszámlája nyilván meg sem érzi egy ilyen baleset következményeit.

Bár sok kritika érte a sejket amiatt, hogy ennyi vadállatot tart fogságban, ő azt állítja, hogy nagyon szereti őket, és jól bánik velük a kastélya melletti, klimatizált magánállatkertben. Megjegyezte, hogy egyik állatot sem kábítják el, és a körmüktől vagy foguktól sem szabadítják meg őket.