péntek - 2022. december 02.
2 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 695 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A defektes gumi, a lehetetlennek tetsző kerékcsere és az italhoz nyúló sofőr története

2021. december 08. | 17:53

Elképesztő sztorikat tud írni az élet.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki idén nyáron a szeszes ital fogyasztása után nyugtatót vett magához, majd útnak indult az autójával – kétszer is.

A magánéleti válsággal küzdő delikvens (a vádirat szerint családi problémák miatt kerítette hatalmába őt a rossz hangulat) bánatában italozni kezdett a strandon, közben pedig több nyugtatót is lenyelt. Este aztán autóba ült, és elindult Nyíregyháza irányába a 41-es főúton, az útját egy ízben megszakította, az egyik benzinkútnál további alkoholt vett magához.

A rendőrök ekkor már értesültek arról, hogy valaki részegen vezet a környéken, a töltőállomáson utol is érték a keresett sofőrt. Érezve, hogy bűzlik a piától, a férfit vizelet és vérvétel céljából előállították az orvosi ügyeletre. Természetesen beigazolódott az ittas vezetés gyanúja, de az egyenruhások útjára engedték az alkoholos befolyásoltság alatt álló illetőt.

Aki aztán visszasétált az autójához, majd éjfél körül úgy folytatta volna tovább a vezetést, mintha közben semmi sem történt volna. Nem sikerült kijózanodnia, a bizonytalan kormánymozdulatok miatt nekihajtott a szegélynek, amitől defektes lett a gépkocsija. A férfi kiszállt az autójából, majd részegen nekiállt kereket cserélni a kútoszlopnál. Közel egy órán keresztül folyt a szerelés, de annyira nem volt magánál, hogy a művelet befejezetlen maradt.

Közben a rendőrök újra körbevették őt, a második előállítás után a férfi nem is tagadta, hogy alkoholt fogyasztott. Az ügyészség indítványára a gyanúsított pénzbüntetésben részesülhet, illetve a vezetéstől is eltilthatják, vagyis minden bizonnyal utánképzésre kell mennie, amennyiben szeretné visszakapni a jogosítványát.

Az alkoholvásárlás, illetve a megmosolyogtató kerékcsere-kísérlet erre a linkre kattintva tekinthető meg.

 

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!