vasárnap - 2023. január 29.
0 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 630 Ft
100 674 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

„Eddig nagyjából 80 SUV kerekét engedtem le" - elmesélte az idős hölgy, miért csinálja

2022. október 13. | 08:20

A 62 éves, háromgyerekes brit nő arról mesélt, hogy miért ereszti le munkából hazamenet minden este az útjába eső SUV-k kerekeit.

Már nem csak az Egyesült Királyságban, de egész Európában, Amerikában és Kanadában is hódít az a mozgalom, ami éjszakánként SUV-k kerekeit engedi le. Erre a tettre az indíték a környezetvédelem, de annak egy elég radikális formája. Sokszor azzal kampányolnak, hogy a nagyvárosok egyre zsúfoltabbak, szennyezettebbek és a forgalom is tarthatatlan és szerintük ezeknek az egyik oka az SUV-k terjedése.

A hobbiterepjárók nagyok, sok helyet foglalnak és kialakításuk miatt sokszor magasabb a károsanyag-kibocsátásuk, mint a városi autóknak. Ezzel érvelt a My London újságnak a 62 éves hölgy, akinek kérésére csak Annaként hivatkoznak rá. A nő íróként és filmesként dolgozik és későn szokott végezni a munkában, így hazafele menet mindig leengedi 1-2 SUV kerekét, majd egy cetlit hagy a szélvédőn, amiben az áll, hogy miért tette, amit tett.

Az interjúban elmondta: „Azt mondanám, hogy eddig 80 különböző autó kerekét eresztettem le. Nem akarom csinálni és nem is élvezem, de ez egy szélsőséges reakció, ami a kétségbeesésből fakad." Anna nincs egyedül, sőt, az Egyesült Királyság és Franciaország között még verseny is van a témában még akkor is, ha a rendőrök időnként elkapják őket.

 

Depositphotos
Így lesz egy álom a költöztetés Budapest bármely pontján Kamion sodort el egy leállósávban tartózkodó embert az M30-ason

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!