Egy éjszaka alatt négyszer bukott le a részegen vezető testvérpár

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-08, 10:50

Nem kell tovább keresni Magyarország legszerencsétlenebb testvérpárját.

Az ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akiket március végén egy éjszaka alatt négyszer állítottak elő ittas járművezetés miatt a hódmezővásárhelyi rendőrök.

A testvérpár március 4-én az egyik Hódmezővásárhely melletti faluban lakó rokonát látogatta meg, és az egész napos piálás eredményeként mind a ketten lerészegedtek, mire beköszöntött az este. Ennek ellenére éjjel 11 körül az idősebb – érvényes jogsival nem rendelkező – férfi autóba pattant, mert tankolni szeretett volna. Nem sokkal éjfél előtt a rendőrök igazoltatták őt, majd előállították a rendőrkapitányságra, hiszen ittasan vezetett.

Ittas sofőr tart a kezében egy sörösüveget

Az út szélén őrizetlenül hagyott autóért a fiatalabb testvér ment el, aztán pedig részegen hazavezetett. Majd felvette a tesóját, akit időközben szabadon engedtek a rendőrök. Pár perccel később aztán a fiatalabb testvért is előállították, miután Hódmezővásárhely belterületén igazoltatták.

A gépkocsival ezt követően az idősebb testvér hajtott tovább, de 10 perccel később újra megállították őt a rendőrök, tehát másodszor is ittas vezetésen kapták úgy, hogy jogsija sem volt. Két órával később az addig még csak egyszer előállított fiatalabb férfi – már jogosítvány nélkül, de még mindig ittasan – újra autóba ült, majd Hódmezővásárhely belterületén ismét belefutott a rendőrökbe.

A testvérpárt ittas állapotban elkövetett járművezetés, az idősebb férfit emellett járművezetés tiltott átengedése vétségével vádolják, közölte Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Megszondáztatott sofőr hátulról fotózva
2020. május 05.
A 36 éves úriember először kedden, aztán vasárnap találkozott a szondával.
Szürke BMW két keréken
2020. május 27.
A veszélyhelyzet és a különleges jogrendi állapot is megszűnhet hamarosan.

További hírek