Egy elképzelés szerint ilyenek lehetnének az új magyar rendszámok

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-11-24, 11:03

A Magyar Autóklub szerint a forgalomból kivont rendszámokat kellene újból kiadni.

Egyre komolyabb ütemben fogynak a személyautókra kiadható szabad rendszámok Magyarországon. Egy hazai fórumban felbukkant elképzelés alapján akár három betűből és négy számból is állhatnának az új magyar rendszámok, szúrta ki az Origo.

Magyar rendszámtáblák
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A pandémia miatt a kiadható rendszámok sem fogynak akkora lendülettel, mint korábban, de így is az S sorozat közepénél (SL) tartunk, ha pedig ez kifut, csak a T, V és Z kezdőbetűk maradnak kiadhatók. A Magyar Autóklub úgy látja, hogy a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a forgalomból véglegesen kivont rendszámok újbóli kiadása lenne. Erről viszont egyelőre hallani sem akarnak az ügyben illetékes minisztérium emberei, olyannyira nem, hogy a már több mint egy évtizede használaton kívül lévő rendszámokat azoknak sem hajlandók kiadni, akik még fizetnének is értük, nem is kevés pénzt.

Az Origo észrevette azt az interneten keringő ötletet, mely szerint akár három betűből és négy számból is állhatnának az új magyar rendszámtáblák. Egy ilyen változtatás esetén a most használt betűtípuson is változtatni kéne a portál szerint. Az új típusú magyar rendszám valahogy így festhetne:

Ötlet szintjén létező újfajta magyar rendszámtábla

Egy másik ötlet szerint más kombinációkkal a jól ismert rendszert (három betű, három szám) akár a végtelenségig lehetne variálni, ebben az esetben az AB1-23C, az A12-3BC, az 123-ABC vagy az A1B-23C is egy lehetséges variáció lehetne. Ráadásul ha ez a megoldás kerül kiválasztásra, akkor a betűtípus megváltoztatásával sem kellene bajlódni.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Elfogyó magyar forgalmi rendszámok
2020. január 30.
Az R-betűvel kezdődő rendszámok rekord gyorsasággal kipörögtek, és ez a sors vár a hátralévő 4 betűre is.
Mekk Elek bábfigura szemből
2019. október 10.
Hát ezt nem fogják múzeumban mutogatni.

További hírek