2023. augusztus 21. | 10:59

Egy porszáraz kukoricaföldön csapattak a V8-as sportautóval és egy családi egyterűvel, amelyből kameráztak, mindkettő porrá égett.

Mindig szomorú, ha egy ritka vagy különleges sportautó megsemmisül, főleg akkor, ha valami baromság miatt. Nemrég egy Ferrari F8 égett szó szerint porrá, miután egy amerikai YouTube-videós véletlen felgyújtotta.

A Whistlin Diesel nevű csatorna arca, Cody Detwiler csapatott az autóval keresztül egy hatalmas kukoricaföldön, Texasban. Mellette ment egy kamerás autó, amelyből vették a mutatvány, majd később innen vették észre a tüzet.

A 25 éves tulaj azonnal kipattant az autóból, amikor a tűz megindult az autó hátsó traktusánál, a motor környékén. Elkezdték oltani minden folyadékkal, amit csak találtak, de ez nem volt elég, a Ferrari kigyulladt, nem sokkal később pedig a kamerás Chrysler Pacifica is lángra kapott.

Nincs ebben egyébként nagy megfejtés, talán csak az nem számított erre a tűzre, aki nem látott még életében kukoricaföldet. Ahogy mentek nagy sebességgel és csapattak keresztbe, a száraz kukoricatövek és levelek beszorultak a felnibe és a lökhárítóba.

A probléma valószínűleg onnan fakadt, hogy a motortérbe is bekerültek, ahol a tűzforró kipufogórendszer meggyújtotta az amúgy is forró napon a száraz növényt. Ezen nem segített sem a forró motorblokk, sem a forró fékalkatrészek.

Nem csoda, hogy a tűz hátulról indult meg és végül az egész autó lángra kapott. Vélhetően hasonló elven gyulladt ki a családi egyterű is, amit egyébként csak bérelt a csapat. Ott a forró katalizátor okozhatta a problémát, hiszen azzal sem mentek lassan a forgatás során.

Azért bemászkáltak cuccokat kipakolni egy autóból, ami alatt konkrétan lángolt a szántóföld. Pedig valamelyikük még meg is említette, hogy ott van alatta az üzemanyagtank, mégis visszamentek és bemásztak.

A két autó a felismerhetetlenségig összeégett, bár szerkezete miatt inkább a Ferrari tűnt el a föld színéről. Miután a tűzoltók eloltották, csak két logó, egy Ferrari felirat, a karbon-kerámia fékek és a titán kipufogórendszer maradt meg az autóból.

A videós váltig állítja, hogy baleset volt annak ellenére, hogy a fél évvel ezelőtt 400 ezer dollárért vásárolt Ferrarival nem titkolt célja volt, hogy elpusztítsa. Ezért korábban nem túl szakszerűen használta, még off-roadozott is vele.

Bár sokaknak biztosan nem tetszett ez a művelet, de a Ferrari az az autógyártó, ami egy ilyen eseménybe bele is állhat és perre mehet. Esélyes, hogy a videós felkerül az olasz gyártó feketelistájára, bár a videó végén sejtelmesen utaltak rá, hogy nincs vége a történetnek.

Ferrari