Egy finn tanulmány rásütötte az idióta jelzőt a BMW-sekre

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-02-04, 10:12

Az értekezés szerint a BMW-sek mellett az Audi tulajokkal is sok a baj.

Elég erős kijelentések szerepelnek abban a finn kutatásban, amely arra kereste a választ, hogy mennyire megalapozottak a BMW-sekkel és Audi tulajokkal szembeni előítéletek. A kutatást végző finn professzor (név szerint Jan-Erik Lönnqvist) arra a megállapításra jutott, hogy az említett két márka modelljeit birtokló férfi tulajok nem csak hogy vezetni nem tudnak, de veszekedősek, makacsok, barátságtalanok és empátia nélküliek.

„Az Audit és BMW-t vezető sofőrökre jellemző, hogy hajlamosak figyelmen kívül hagyni a közlekedési szabályokat, ráadásul a felelőtlen vezetés sem áll távol tőlük” –idézi Lönnqvist szavait a Helsinki Egyetem hírlevele.

Szabálytalanul parkoló BMW a gazdagréti Aldi előtt
Egy autós leparkolt a mentőknek fenntartott helyre a gazdagréti Aldinál. Az a hely még a mozgássérülteknek fenntartott parkolónál is közelebb van a bejárathoz. Fotó: 444

Fontos hangsúlyozni, hogy Lönnqvist a finn közlekedési morált tanulmányozta át, vagyis a finn BMW-sekről és Audi tulajokról mondott lesújtó véleményt. Ugyanakkor az is tény, hogy más országokban, köztük Magyarországon is sokan utálják a BMW-seket, és hát vannak olyanok, akik nem igazán harcolnak az ehhez hasonló előítéletek ellen.

Lönnqvistetv autótulajdonost faggatott ki, emellett a személyiségjegyeket is megvizsgálta. Ezek után vonta le azt a következtetést, hogy a német prémiummárkákhoz köthető finn férfiak bizony nem csak az utakon viselkednek bunkó módon, de az élet más területein is hajlamosak a suttyó hozzáállásra.

Én személy szerint nem gondolom azt, hogy idehaza minden BMW-s és Audi tulaj tahó lenne, a bunkóság ugyanis nem köthető márkához. Aki paraszt módon vezet általában, az egy Suzukiban ülve sem fog normálissá változni egyik pillanatról a másikra.

Az autós világ friss híreit az Alapjárat hírműsorában találod:

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek