2020. február 07. | 14:45

Életmentő úthibáról sem hall gyakran az ember.

„Szeretem a kátyúkat” – most őszintén, hallottál már olyan emberről, akinek ez a mondat kijött a száján? Ugye, hogy nem? Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen az úthiba az autósok esküdt ellensége. Viszont most az is kiderült, hogy a kerekek alatt terpeszkedő bajforrás akár egy ember életét is meg tudja menteni.

Az amerikai Nebraska államban a minap egy mentőautó hatalmas sebességgel robogott az egyik kórház felé, a mentősök egy 59 éves férfival a fedélzeten vágtattak az egészségügyi intézmény irányába. Azért kellett sietniük, mert a férfinál életveszélyes szívritmuszavar lépett fel, az úrnak percenként 200-szor dobbant meg a szíve.

A mentőkocsit vezető sofőr akkor sem lassított, amikor egy úthibáktól fűszerezett szakaszhoz ért, ahol kátyúk sora várta. Az egyik kátyúba sikerült is belehajtania nagy tempóval, ami egy komolyabb huppanást eredményezett. Ez a mentőkocsinak nagyon fájt, az abban utazó beteg azonban hirtelen jobban lett. A mentősök azt állítják, hogy a férfinak a döccenés pillanatában állt helyre a szívverése.

Az ABC13-nak nyilatkozó orvosok azt mondták, hogy előfordulhatnak ilyen esetek, de csak nagyon ritkán. Magyarországon egyébként még tart a kátyúszezon, szóval legyél résen, mert az itthoni utakon a nagy hideg elmaradása ellenére is keletkeztek új kátyúk.