2023. augusztus 27. | 11:04

Az állat csodával határos módon élte túl a kalandot.

Tom Hutchings pár hónappal ezelőtt indította be személyszállító vállalkozását Walesben. A 32 éves taxisofőrt néhány napja komoly meglepetés érte, amikor egy macskát talált autójának hűtőrácsába ragadva.

Hutchings a megdöbbenést feldolgozva kiszabadította az állatot, mely legalább 800 kilométert utazott akarata ellenére, egy nem túl kényelmes helyzetben.

„A mai napig nem értem, hogy kerülhetett oda. Ijesztő belegondolni, hogy akár napokat is eltölthetett a hűtőrácsba szorulva. A feleségemmel kiszámoltuk, hogy rengeteg vezettem aznap, a cica így nagyjából 800 kilométeren át jött velem. Csak pár hónapja dolgozom taxisként, és máris egy ilyen őrült helyzettel kell megküzdenem” – mondta Tom Hutchings a Sky News riporterének.

A Gizmo névre hallgató macska elég stresszes állapotban viselte a kiszabadítási kísérletet, majd végül örömében felmászott alkalmi útitársa vállára. A cica a hírek szerint egy Miskin nevű városból származik, mely közel 20 kilométerre van Tom Hutchings lakóhelyétől.

„Hetek óta nem jártam arrafelé, nem hiszem, hogy olyan régóta a hűtőrácsban lett volna. Az állatorvossal történő beszélgetésből tudtam meg, hogy a macskát már egy hete keresik. A gazdája boldog volt, hogy újra láthatta kedvencét” – tette hozzá a taxisofőr.

A hűtőrácsba beszorult macska történetében maga az állat volt a legnagyobb veszélyben. Néhány évvel ezelőtt Amerikában egy nő autójából furcsa szagok és hangok érződtek, a motorháztető alatt ugyanis egy mókus rengeteg diót halmozott fel. A rágcsáló ráadásul átharapta a család másik kocsijában az üzemanyag-befecskendező csövet.