2023. április 20. | 11:08

A lapnak nem ez volt az első hazugsága, viszont ez egy durván etikátlan átverés.

Egy német lap úgy tűnik, hogy túllőtt minden ismert határon. Lehozott egy interjút Michael Schumacherrel, amiről kiderült, hogy hazugság az elejétől a végéig.

Ez többeknek egyértelmű lehetett már elsőre is, hiszen az F1-es versenyző még 2013-ban síbalesetet szenvedett, ami súlyos agysérüléssel járt. Az orvosok azonnal megműtötték, állapotáról azonban keveset tudni, jelenlegi ismereteink szerint kómában fekszik.

2014-ben hazaengedték családjához lábadozni, de egyáltalán nem tudni, mi lehet velük. Sokan szeretnének minél többet megtudni a versenyzőről, és ehhez még hazudnak is.

A német Die Aktuelle nevű lap lehozott egy interjút a versenyzővel, de erről még a család sem tudott. Ekkor derült ki, hogy a válaszokat egy mesterséges intelligenciával generálták.

Az ügy nagy port kavart, a család jogi lépéseket tervez a lappal szemben, amiért nem hagyják őket békén és ilyen hazugságokra is képesek. A Die Aktuelle német lapnak egyébként nem ez az első botránya.

Korábban a versenyző feleségéről és lányáról is hazudtak egy címlapon. Ezen felül Schumacher arcát és balesetét is használták már ki egy figyelemhajhász címlappal, ami valójában nem is róla szólt.

Mivel ezek az ügyek már gyűltek egy ideje, ez pedig most mindet tetőzte, a család jogi lépéseket foganatosít a Die Aktuelle ellen. Az egyébként, hogy lapok interjúkat hamisítanak sajnos nem ritka, itthon is vannak rá példák.

Depositphotos