2023. augusztus 08. | 12:52

Nemrég felkerült az internetre egy felvétel egy autós oktatóról, ami nagy port kavart, most a rajta látható férfi elmesélte, mi is történt.

Nemrég felkerült az internetre egy videó, melyen egy oktatóautó látható, ahogy Budapesten halad. Egy villamosról vették fel az eseményeket, itt jól látszik, hogy valami nagyon fura az autóban.

Bár a kormány a bal első ülésnél van, ahogy egy normális autóban, a sofőr a jobbegyen ül és onnan vezet. Ha ez még nem lett volna elég, mindeközben a másik kezével telefonált is.

A videó nagy port kavart, a rajta szereplő férfi viszont nem bújt el a nyilvánosság elől. Az RTL-nek adott interjút az esettel kapcsolatban és elmondta, hogy ha hibázott, akkor vállalja a felelősséget.

Elmondása szerint csupán 300 métert vezetett így, mert éppen kirakta egy tanulóját és egy másikért ment. A telefonálást azzal magyarázta, hogy éppen anyja hívta, ezért mindenképpen fel akarta venni.

Szerinte a mutatvány egyébként teljesen biztonságos volt, hiszen 24 éve vezet, 18 éve pedig oktatja a vezetést. Elmondta, hogy az oktatóknak vizsgát is kell tenniük az anyósülésről való vezetésből.

A kormányt bal kézzel stabilan tudja fogni és a kiegészítő tükrök miatt ugyanúgy lát mindent, mintha a balegyen ülne. Azt mondta, hogy az oldaláról még az indexet is biztonságosan tudja kezelni és a kiegészítőpedálok miatt az autót meg is tudja állítani, ha baj van.

Azt elismerte, hogy a telefonálás kapcsán tényleg hibázott és ezért vállalja a felelősséget, a jobbegyről vezetés viszont szerinte nem problémás pont. Az eset kapcsán a rendőrség szabálysértési eljárást indított a férfi ellen. Egyelőre vizsgálják, hogy miben hibázott, valószínűleg bírságra számíthat.

Mi is feldolgoztuk a témát, amelyből kiderül, hogy csak bizonyos esetekben vezethet a jobbegyről az oktató. A részleteket itt tudod elolvasni.

Alapjárat.hu