vasárnap - 2023. április 02.
8.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 617 Ft
100 655 Ft
D 599 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Először próbálta ki egy brit férfi autójának automata parkolási rendszerét, valószínűleg már megbánta - VIDEÓ

2022. december 08. | 22:48

A Mercedes parkolási technológiája csődöt mondott, a manőver közben nekiütközött egy másik autónak.

Egy graemewatson481 nevű felhasználó érdekes videót töltött fel a TikTok közösségi oldalra, melyben Mercedes típusú autójának automata parkolási rendszerét teszteli. A felvétel elején olvasható:

„először és utoljára használtam az önparkolási funkciót”.

Rögtön kiderül, a brit férfi miért jutott erre a megállapításra.

A mobiltelefonnal rögzített 23 másodperces videóban eleinte úgy tűnik, a technológia megfelelően végzi dolgát, a kormánykerék magától forog, az autó pedig halad a kiszemelt parkolóhelyre. Néhány másodperccel később, a sofőr legnagyobb megdöbbenésére a Mercedes nekiütközött az előtte álló járműnek.

A felvétel 67 ezer kedvelést és 900 feletti hozzászólást kapott a közösségi felületen. A kommentek között akadt olyan, aki a jelent láttán döntötte el, hogy soha nem próbálja ki az automatikus parkolási rendszert, mások pedig korábbi negatív tapasztalatukról számoltak be.

@graemewatson481

 

♬ original sound - Graeme Watson481

A fenti példa már csak azért is érthetetlen, mert a Mercedes az egyik olyan gyártó, mely élen jár az önálló parkolási technológia fejlesztésében. 2020 októberében írtunk a stuttgarti repülőtér parkolójában tesztelt rendszerről, ami az új S-osztály funkciói között vált elérhetővé. A brit férfi esete valószínűleg szoftverhiba miatt fordulhatott elő, ettől még a te autódban simán működhet a parkolási asszisztens.

Unsplash
Ha nincs rajta sapka… Osszuk szét! A 7 legnagyobb pénzbírság a Forma-1 történetében

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!