És akkor szinte a semmiből megjelent egy aligátor az úttest közepén

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-18, 08:49

Rendesen megijedtek az autósok a nagytestű hüllő láttán.

Videó készült arról az aligátorról, amely az úttest közepén csámborgott Floridában. Remélhetőleg a hüllőnek nem esett bántódása, és épségben visszajuttatták a természetes élőhelyére.

Aligátor sétálgat az út közepén

Az aligátor széles körben elterjedt az Amerikai Egyesült Államok délkeleti részén, a meleg, vizenyős területeken és mocsarakban, különösen a floridai Everglades Nemzeti Parkban, Georgiában és Alabamában. A magyar nyelvű Wikipédia szerint az aligátor ma már nem számít veszélyeztetett fajnak.

Állítólag az Everglades Nemzeti Parkban élő aligátorok szeretnek kimozdulni a megszokott környezetükből, néhanapján kijárnak napozni az úttestre, ilyenkor a rendőröket és az állatmentőket is értesítik a szemtanúk. Az autósok értelemszerűen nem érzik komfortosan magukat, ha egy ilyen állattal összefutnak a szabadban, ki merne packázni egy ekkora élőlénnyel? Persze lehet azt mondani, hogy segíteni kell az állatnak, de előfordulhat, hogy az ember rosszabbul jár, ha kiszáll a kocsijából, mert az aligátor még neki is eshet, ha támadásnak véli a közeledését.

Szóval az aligátor jelenlétében lelassul a forgalom az adott szakaszon, amíg meg nem érkeznek a szakemberek, akik pontosan tudják, hogyan kell szakszerűen befogni egy ilyen lényt. Az alábbi példány egy főbb útvonalon szambázhatott, mert gyalogost nem nagyon lehet látni a pár másodperces felvételen.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Baleset-megelőzés (Facebook)

Kapcsolódó írások

Forgalmi dugó Amerikában
2019. december 03.
Most azért volt miért sajnálni a jenkiket.
Felelőtlen sofőr
2020. január 07.
Vezetés közben élőzni nem jó dolog, értem?

További hírek