Ezek a legnépszerűbb autók az Egyesült Államokban

Közzétéve:
2021-01-12, 10:40

Az ottani piacot a full-sized pickup modellek uralják.

Ahogy világszerte, úgy az Egyesült Államokban is rengetegen vásárolnak új járműveket. Vajon milyen típus tartozik az amerikaiak kedvencei közé? Az autós statisztikákkal foglalkozó Edmunds felméréséből kiderül, melyek a legnépszerűbb modellek a tengerentúlon.

A full-sized pickup modellek uralják a piacot

A pickup kifejezés a Ford T-modell egyik olyan változatából ered, melyhez a tulajdonosok vásárolhattak egy platót, amivel növelték autójuk teherbíróképességét. Ez a fajta jármű azóta az amerikai életstílus jelképévé vált. Az Edmunds tanulmánya szerint tovább folytatódik a trend, hiszen a full-sized pickup kisteherautók rendkívül jól fogynak Amerikában – 40 államban ilyen típusból adták el a legtöbbet 2020-ban.

A legnépszerűbb autók az Egyesült Államokban
A legnépszerűbb autók az Egyesült Államokban

Elképesztő adat, hogy a Ford F-Series már 44 éve a legnagyobb példányszámban értékesített autó az Egyesült Államokban. A fenti térképen is látható, hogy ez a modell volt a legnépszerűbb 30 különböző államban. A koronavírus-járvány miatt ugyan kissé visszaesett a kereslet, ám az eladási mutatók még így is figyelemreméltók.

A japánok még mindig tudnak autókat gyártani

Amerikában még mindig rendkívül népszerűek a japán gyártók termékei. A Honda Civic, Honda Accord és Toyota Corolla modellek továbbra is a legnagyobb példányszámban eladott autók közé tartoznak.

Honda Civic

Az amerikai gyártmányú SUV típusú járművek nem túl népszerűek a hazai piacukon, egyedül a Chevrolet Equinox került fel a legjobbakat tömörítő listára.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
1965 Mercury M-100, piros, pickup, elölnézet, oldalnézet, jobbról, RM Sotheby’s
2019. december 26.
1965-ben a Mercury kanadai divíziója bemutatta a 4. generációs M-100-as pickup átdolgozott változatát. A kistehert csak Kanadában értékesítették, ami sokban egyezett a vele kortárs Ford F-100-assal

További hírek