Ahogy világszerte, úgy az Egyesült Államokban is rengetegen vásárolnak új járműveket. Vajon milyen típus tartozik az amerikaiak kedvencei közé? Az autós statisztikákkal foglalkozó Edmunds felméréséből kiderül, melyek a legnépszerűbb modellek a tengerentúlon.

A full-sized pickup modellek uralják a piacot

A pickup kifejezés a Ford T-modell egyik olyan változatából ered, melyhez a tulajdonosok vásárolhattak egy platót, amivel növelték autójuk teherbíróképességét. Ez a fajta jármű azóta az amerikai életstílus jelképévé vált. Az Edmunds tanulmánya szerint tovább folytatódik a trend, hiszen a full-sized pickup kisteherautók rendkívül jól fogynak Amerikában – 40 államban ilyen típusból adták el a legtöbbet 2020-ban.

A legnépszerűbb autók az Egyesült Államokban
A legnépszerűbb autók az Egyesült Államokban

Elképesztő adat, hogy a Ford F-Series már 44 éve a legnagyobb példányszámban értékesített autó az Egyesült Államokban. A fenti térképen is látható, hogy ez a modell volt a legnépszerűbb 30 különböző államban. A koronavírus-járvány miatt ugyan kissé visszaesett a kereslet, ám az eladási mutatók még így is figyelemreméltók.

A japánok még mindig tudnak autókat gyártani

Amerikában még mindig rendkívül népszerűek a japán gyártók termékei. A Honda Civic, Honda Accord és Toyota Corolla modellek továbbra is a legnagyobb példányszámban eladott autók közé tartoznak.

Honda Civic

Az amerikai gyártmányú SUV típusú járművek nem túl népszerűek a hazai piacukon, egyedül a Chevrolet Equinox került fel a legjobbakat tömörítő listára.