Ezért nem rajong Jay Leno a Ferrarikért

Közzétéve:
2020-07-26, 11:23

A legendás showman más luxusmárkákat részesít előnyben.

Jay Leno egykoron Amerika elsőszámú talkshowját vezette. A híresség köztudottan fanatikus autógyűjtő és autórajongó hírében áll. Garázsában egymás mellett sorakoznak a méregdrága, egzotikus luxusmodellek. Gyakran tesztel gyártás előtt álló prototípusokat, szívesen méri össze gyűjteményét másokéval. Sokak számára meglepő lehet, de Leno egyáltalán nem rajong a Ferrarikért, ezért nincs belőlük egy sem a showman garázsában.

Leno elmondása alapján sok problémája akadt Ferrari-kereskedésekkel, az olasz gyártó termékeit nem tartja nyereséges befektetésnek, és egyébként más márkákat egyszerűen jobban kedvel.

A kereskedésekkel kapcsolatban számos negatív élményről tudna beszámolni. Leno szerint az üzletkötők nem kezelik megfelelően ügyfeleiket.

„Ne értsetek félre. Szeretem a Ferrarikat, és elismerem, hogy kiváló autót gyártanak. Ám valahányszor beteszem a lábamat egy kereskedésbe, rögtön feljebb nyomják az árakat” - osztotta meg rajongóival Jay Leno.

Szerinte a Porsche-szalonokban sokkal professzionálisabbak, segítőkészek és motiváltak az eladók.

Jay Leno nem tartja nyereséges befektetésnek egy Ferrari megvásárlását. Szerinte egy modern példány nem a gyűjtők kollekciójába való. Az ötvenes-hetvenes évek modelljeit a saját műhelyében is tudja javítani, az 1995 után gyártott autókat már muszáj hivatalos márkaszervizbe vinni. Az ottani szerelők nagyon drágán dolgoznak, sokszor pedig nehéz pótalkatrészeket találni a kocsikhoz. Ha az otthoni bütykölés nem lehetséges, akkor szinte lehetetlen nyereséges projektet kihozni egy Ferrariból.

A legendás showman más luxusmárkákért rajong. Elsőszámú kedvence a Lamborghini, számos Miura, Espada és Countach modell tulajdonosának vallhatja magát. Emellett nagyon kedveli a Porsche és McLaren szuperautóit is. Közel 300 darabból álló gyűjteményében tehát nem jut hely egyetlen Ferrarinak sem.

Látogatóba azért jöhetnek a Ferrarik. Egy éve járt nála egy 328 GTS Conciso, melyet Franco Valobra tulajdonos mutatott be Jay Leno műsorában. A showmant lenyűgözte a ritkaság látványa, a bemutató végén azonban az autó a tulajával együtt távozott a sztár garázsából.

Kapcsolódó írások

1957 Imperial Crown, meggyvörös, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. május 12.
1957-ben az Imperial bemutatta egyik legikonikusabb zászlóshajóját, a Virgil Exner tervezte Crownt. Az autó nem csak méreteivel, de teljesítményével és felszereltségével is túlszárnyalta a kor legelitebb luxusautóit.
1931 Cadillac Series 452 V16, RM Sotheby’s aukció
2019. szeptember 01.
Az RM Sotheby’s aukciós ház monterey-i árverésén 1,46 millió dollárért, vagyis megközelítőleg 423,7 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy 1931-es Cadillac Series 452 V16 Roadster.

További hírek