Városi környezetben gyakran a parkolás nagyobb kihívásokat jelent, mint a közlekedés. A koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében hónapokig ingyenesen lehetett parkolni Magyarországon, a fizetős parkolást május 25-én állították vissza a hatóságok.

A problémát nem csak a szabad parkolóhelyek hiánya, hanem sok esetben a hátramenetben történő beállás okozza. A párhuzamos parkolás királyának ugyan biztosan nincs rá szüksége, ám számos autós életét megkönnyíti a járművekben megtalálható tolatóradar és tolatókamera.

A Humor and Animals Twitter oldalra május 19-én került fel egy felvétel, melyen egy egészen különleges parkolási segéd látható. Egy rendkívül okos golden retriever kutyus ugyanis a mancsával és ugatással próbált segíteni parkolást végrehajtó gazdájának. A 8 másodperces videó már 2,5 millió megtekintés felett jár, több mint 200 ezer lájkot kapott és közel 75 ezren megosztották.


A Mercedes az Amerikai Egyesült Államokban közel 340 ezer járművet hív vissza a tolatókamera-szoftver meghibásodása miatt. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha minden autósnak lenne egy ilyen képzett háziállata?!