Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
0 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Felfoghatatlan összegért kelt el a világ egyik legdrágább rendszámtáblája

2023. április 11. | 08:10

Bár őrültségnek hangozhat ennyi pénzt adni egy meglepően egyszerű rendszámtábláért, valójában jó cél van mögötte.

Van az a pont a gazdag ember életében, amikor egyszerűen már nem tudja mire költeni a pénzét. Olyankor jönnek jobb esetben a gyűjtői szenvedélyek vagy rosszabban az égtelen hülyeségek.

Vagyis most őszintén, ki más venne rendszámtáblát több milliárd forintnyi összegért egy árverésen? Persze ennél azért valamivel összetettebb a dolog.

A lényeg, hogy Dubaiban a múlt szombat este egy Egyesült Arab Emírségekbe regisztrált rendszámtáblát bocsátottak árverésre. Maga a tábla csak kis mértékben különleges, hiszen annyi van rányomva, hogy P7. Abban a kultúrában egyébként a rövid rendszámok azt is jelképezik, hogy valaki tehetős. Minél kevesebb karakterből áll, annál nagyobb a presztízs.

Azért ennél még nálunk is vannak kreatívabb táblák, de arrafelé az egyszerűséget szerethetik, mert korábban több hasonló tábla is kelt már el felfoghatatlan összegekért. Sőt, ez az az aukciósház, ahol még telefonszámok kapcsán is rendeznek ilyen aukciókat.

Tehát nem egy szokványos aukciósházról van szó, amit eleinte nem is ért mindenki. Egy ilyen árverés volt most is, ahol a P7 rendszám árverése kezdésekor a licitmester megkérdezte a közönséget, hogy készek-e rekordot dönteni.

A válasz egyértelmű igen volt és láthatóan senki sem sajnálta a pénzét az árverés alatt. Végül odáig fajult a dolog, hogy 55 millió dirhamot ajánlottak a hatósági jelzésért, ez átszámolva 5,159 milliárd forint.

Az elképesztő összeg viszont nem egy korábbi tulajdonosnak vagy az aukciósháznak megy, hanem egy alapítványnak. Ez a 1 Billion Meals Endowment (1 milliárd étkezési támogatás) alapítvány, amely nehézhelyzetbe jutott éhező gyermekek étkeztetését biztosítja. Az értelmetlennek tűnő aukciók elképesztő összegei végül mind itt landolnak.

Depositphotos
Ennyi ceruzaelem kell ahhoz, hogy beindíthass egy Ladát - VIDEÓ Magyarországon a legdrágább a benzin a környező országok közül, van, ahol 100 forinttal olcsóbb a benzin a határ túloldalán

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!