kedd - 2023. szeptember 26.
19 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Giugiaro által tervezett, közel 550 lovas villanyszörnnyel is találkozhatsz az idei AMTS-en

2023. március 10. | 15:23

Nem mindennapi koncepciót mutatnak be az idei rendezvényen.

Nem ez az első alkalom, hogy világhírű tervezők, autóépítők vagy akár versenycsapatok gépei jelennek meg az Automobil és Tuning Show-n. A 2023-as felvonásra pedig egy igazán különleges koncepció is érkezik!

Az AMTS idén március 17-19. között tér vissza a teljesen felújított Hungexpo falai közé. A több mint 100 000 négyzetmétert elfoglaló autómustrára - a tuningolt autóktól kezdve a veteránokon és hot-rodokon át az autóimportőrökig - az autós világ minden szegmense nagy erőkkel készül, a kiállítást pedig látványos driftverseny, off-road show és rengeteg program kíséri. 

A több mint 1000 egyedi járművet felvonultató show felhozatalának egyik ékköve vitathatatlanul egy különleges koncepció, a Kangaroo Hyper SUV lesz. A minden elemében egyedi jármű a világhírű olasz tervező, Giorgetto Giugiaro, valamint fia, Fabrizio Giugiaro zsenialitásának gyümölcse. 

Az alkotók célja a hedonista elektromos autózás jövőjének megvalósítása volt egyetlen járműben, ami minden területen megállja a helyét, legyen szó aszfaltról, homokról, hóról, vagy akár versenypályáról. Tökéletesen kiszolgálja az egyre igényesebb ügyfelek kívánságait, miközben teljesen kihasználja a ma ismert technológiák teljes skáláját. 

Az utópisztikus tanulmány teljesen egyedi alvázra épült, a ménest pedig két, egyenként 200 kW-os, összesen 680 Nm nyomatékot produkáló elektromotor biztosítja, természetesen mind a négy kereket hajtva. A 90 KWh-s akkumulátorpakknak köszönhetőn, egy töltéssel akár több mint 450 km-t is megtesz az autó és nem marad szégyenben akkor sem, ha gyorsulnia kell: a 100 km/órás sprintet mindössze 3.3 másodperc alatt teljesíti!

A futómű sem hétköznapi: mivel úgy tervezték, hogy bármilyen úton jól teljesítsen, az autó magassága rendkívül széles skálán, 1290 és 1410 mm között állítható. Verseny üzemmódban 14 cm a hasmagasság, közúton 19 cm, off-road beállítás mellett pedig 26 cm, ha pedig ez nem lenne elég, akkor a kerékdőlés is gombnyomásra változtatható, hogy mindig a legtökéletesebb vezetési élményt nyújtsa.

A lehengerlő formatervet felfelé és oldalra nyíló sirályszárnyas ajtók, karbon szélesítések, valamint jókora hátsó traktus teszi még sportautósabbá. A sárvédőket úgy alakították ki, hogy a 23”-os felnik tökéletesen elférjenek alattuk, továbbá egy karbon betét is végighúzódik az autó oldalán.

A hátsó rész az elsőhöz hasonlóan süllyesztett lámpákat kapott, az ékszerként csillogó LED kristályok pedig egyszerre funkcionálnak irányjelzőként és tolatólámpaként. Az autó - SUV létére - mindössze kétszemélyes, az ülések mögött - ott, ahová első ránézésre minimum egy V10-es motort képzelne az ember - egy ízlésesen rögzített pótkereket, valamint egy poroltó készüléket találunk.

A koncepcióhoz képest szépen kidolgozott, futurisztikus utastér a taktikai ruházatot idéző szél- és vízálló bevonatok, valamint a hagyományos karbon-bőr borítások kombinációja. A műszerek mindegyike 100%-ban digitális, a sofőr összesen három különböző kijelzőn tarthatja a kapcsolatot a járművel.

A CFG Kangaroo koncepció az AMTS ideje alatt a legszélesebb hazai alufelni kínálattal rendelkező Hungarogumi standján található majd meg, március 17-19 között a Hungexpón, több mint ezer további autócsoda társaságában. További információk és jegyvásárlás ezen az oldalon.

AMTS

AMTS / Giugiaro
A Nissan Ariya kormánykereke is leeshet, csak ők nem sunnyognak úgy, mint a Tesla Jeleztek a kamionosnak, hogy előzhet, valójában két motoros érkezett szemből

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!