A hírek szerint Brad Pitt főszereplésével új Forma-1-es mozifilm van születőben. A filmes berkekben jól értesült Empire című weboldal úgy tudja, hogy a projekt 130-140 millió dolláros finanszírozását az Apple nyerte meg, miközben a Paramount, az MGM, a Sony, a Netflix és az Amazon is szívesen vállalta volna. Az amerikai sztárnak a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Sir Lewis Hamilton nyújthat segítséget a szerep tökéletes megformálásában.

Hamilton

A cselekmény még nincs egészen kidolgozva, ám az alapötlet szerint Brad Pitt egy visszavonult autóversenyzőt alakít majd, aki egy fiatal tehetség mentoraként tér vissza a sportágba. Pitt a Volt egyszer egy Hollywood című alkotásban már bizonyította, hogy tökéletesen alkalmas egy ilyen szerepre.

A mozifilm mögé tekintélyes nevek sorakoztak fel. A forgatókönyv megírásával Ehren Krugert bízták meg, aki többek között három Transformers-film, a Sikoly 3 és a Top Gun: Maverick filmek alkotásában is részt vett. A hírek szerint a rendezői feladatokat Joseph Kosinski kapja, aki 2010-ben a Tron: Örökség című filmmel robbant be a köztudatba, illetve ő rendezte az új Top Gun filmet is.

Az autóversenyzés témakörét feldolgozó filmekből nincs hiány, elég, ha a Ford vs Ferrari – Az aszfalt királyai vagy a Niki Lauda és James Hunt párviadalát feldolgozó Rush – Hajsza a győzelemért című alkotásokra gondolunk.

Amennyiben Hamilton valóban tanácsadói szerepet kap a projektben, biztosak lehetünk benne, hogy a pályán kívüli és belüli történések pontosan kerülnek ábrázolásra. A Mercedes pilótája hitelesen nyilatkozhat a csapattársak közti konfliktusokról, hiszen 2016-ban ő is megvívta a maga (vesztes) csatáját Nico Rosberggel.

Mivel egyelőre még a forgatókönyv sem készült el, a filmet legkorábban 2-3 éven belül láthatjuk a mozikban.

Ami a hétszeres világbajnok Hamiltont illeti, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a tavalyi év végén azt nyilatkozta, hogy nincs garancia arra, hogy versenyzője jövőre is rajthoz áll majd a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon történtek után. Hamilton az elmúlt hetekben szüneteltette a közösségi médiatevékenységeit is, így egyelőre nagy a csend a brit pilóta körül.