Az autósportban hatalmas pénzösszegek mozognak. Nem kivétel ez alól az autósportok csúcsa, a most éppen a következő szezonra készülő Forma-1 is, de ilyen a Formula-E és a NASCAR is. A pilóták számára is, hatalmas kihívás, hogy minden feltételt megteremtsenek egy csúcskategóriás indulás számára, amihez legtöbbször a szülőknek és támogató szponzoroknak nem kis áldozatokra van szükségük.

Természetesen ha az ember világsztár és fanatikus motorsport rajongó, akkor ilyen úton is közel lehet kerülni a tűzhöz. Az alábbi hírességekről talán nem is sejtetted volna, hogy valamilyen köze volt az autósportokhoz.

Michael Jordan

Aligha ismeretlen bárkinek is Jordan neve, aki az NBA, azaz az amerikai kosárlabda bajnokság legnagyobb legendája. Dollármilliárdokat keresett a saját márkájával és egyéb együttműködéseivel. Az azonban már kevésbé közismert tény, hogy elképesztő rajongója az autósportoknak. Amikor sportolóként felért a csúcsra, szinte hímestojásként figyeltek rá, hogy ne sérüljön meg semelyik kedvtelésében sem.

Michael Jordan egy motoros teszten bukósisakban

2004-ben azonban megkereste őt Pete Mauhar versenyző, csapatfőnök azzal, gondolattal, hogy mi lenne, ha megszületne a Michael Jordan Motorsport. A csapat az AMA Pro Superbike sorozatban indult, különlegessége pedig az volt, hogy rekordot jelentő öt hét alatt létre is jött. Habár a sikerek nem igen jöttek, a csapat egész hosszan tudott működni, sőt, még a MotoGP mezőnyébe is fel tudott lépn. Ez azonban már igen drága mulatságnak bizonyult, ami a csapat végét is jelentette.

Michael Jordan és versenyzői egy montázson

Ezzel azonban nem ért véget Jordan és a motorsportok kapcsolata, hiszen idén debütál csapata a 23XI Racing a NASCAR sorozatban egy olyan autóval, amelyet Bubba Wallace fog kormányozni az oválpályákon.

Leonardo DiCaprio

A most már Oscar díjas hollywoodi színész kifejezetten nagy rajongója az autósportoknak. A történet ott kezdődött, hogy mivel nagyon nagy környezetvédelmi aktivista, ezért amikor megalakult a Formula-E sorozat, ő is indított egy csapatot. Ez később a Venturi csapattá formálódott, amelyben Felipe Massa is szerepelt két szezon erejéig. 

Még egy párhuzam felfedezhető, bár ez kizárólag a külsejéek köszönhető: nagyon sokszor hasonlították Nico Rosberghez, akivel egyes képeken akár ikertestvéreknek is tűnhetnek.

Leonardo DiCaprio az egyik Formula-E istálló garázsában

Jackie Chan

Miután megnézte az 1971-es Le Mans-i filmet Steve McQueen főszereplésével, az autóversenyzés szerelmese lett, így nem is volt kérdés, hogy részt fog-e vállalni valamilyen csapat létrehozásában. Így alakult meg a Jackie Chan DC Racing, amely az Asia Le Mans-i és a legendás Le Mans-i 24 órás sorozatban szerepel és nem is rossz eredményekkel: előbbiben már háromszor, utóbbiban pedig 2017-ben győztek az LMP2-es vagy LMP3-as kategóriában.

Jackie Chan csapata egy hosszútávú sorozatban szerzett győzelemmel Bahreinben

Pitbull

A híres rapper (becsületes polgári nevén Armando Christian Pérez) is elkötelezett rajongója az autóversenyzésnek. Pont ebben az évben lép be ebbe a világba, méghozzá a NASCAR mezőnyébe a Trackhouse csapat partnereként. A volánnál a mexikói pilóta, Daniel Suárez fog ülni.

Pitbull egy öltönyben és napszemüvegben

Paris Hilton

A Hilton Hotelek örököse is rajong a száguldásért, mi több, egykor saját csapattal is rendelkezett. 2011-ben 125 köbcentis kategóriában debütált csapata a motorversenyzés világában SuperMartxé VIP Paris Hilton Team néven, ahol a fiatal tehetség, Maverick Vinales volt az egyik versenyzőjük. Az ifjú titán 16 évesen és 123 naposan lett akkor a harmadik legfiatalabb Grand Prix győztes. Vinales egyébként már oszlopos tagja a MotoGP-nek, ami a kétkerekű versenyzés csúcskategóriája.

Antonio Banderas

A spanyol színész még 2010-ben volt a támogatója a Moto2-es kategóriában szereplő Promoracing csapatának, azonban egy szezon után bejelentették, hogy a csapat nem tud tovább szerepelni a bajnokságban, így sajnos a két pilótájuk is szerződés nélkül maradt.

Antonio Banderas egy Moto2-es motorral

David Letterman

Az esti televíziós műsorvezető, David Letterman még 1996-ban csatlakozott a Rahal Letterman Lanigan Racing csapathoz. Letterman csapata figyelemre méltó sikereket ért el az IndyCarban, amikor tavaly a japán Takuma Sato vezetésével megnyerte az Indy 500-at. Ez volt a második legendás versenyen megszerzett győzelme csapattulajdonosként, hiszen először 2004-ben Buddy Rice-szal sikerült felérni a csúcsra. A csapat 30 pole pozíciót és 25 győzelmet ért el az IndyCar sorozatban.

Letterman egy NASCAR versenyen

Patrick Dempsey

Dempsey nagy autógyűjtő hírében áll. Többek között olyan nagy eseményeken vett részt, mint a 24 órás Le Mans-i verseny és a Rolex 24 Daytonában. Korábban a Vision Racing tulajdonosa volt, amely az Indy Racing sorozatban vett részt.

A Dempsey-Proton Racing az LM GTE AM kategóriában is versenyben van a hosszútávú bajnokságban. A Porsche autóinak segítségével a negyedik autójuk két második helyezést ért el a 6 órás Spa-Francorchamps-i és a 24 órás Le Mans-i versenyén 2020-ban.

Dempsey autója egy GT sorozatban

Paul Newman

Elképesztően nagy rajongója az autósportnak, ahol még a ’70-es években indított csapatot CArl Haas-sal a CART/IndyCar bajnokságban, ahol olyan versenyzőkkel dolgoztak, mint Alan Jones, Nigel Mansell és Michael Andretti.

Sebastien Bourdais versenyzett a csapattal, amikor Champ Car World Series lett, és négy egymást követő versenyzői címet nyert 2004 és 2007 között.

Newman csapatának autója az CART bajnokságban