Salgótarjánban egy férfi termésköveket helyezett a háza előtt az útra, mert nem akarta, hogy bárki is ott parkolja le a kocsiját. Ezzel a cselekedetével azonban balesetet okozott, amiért most vádat emeltek ellene.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat azzal a 46 éves férfival szemben, aki azért, hogy ne parkoljanak a háza elé, oda köveket helyezett ki, ezzel balesetet is okozott, derül ki a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

Balesetben érintett Ford típusú személygépkocsi

A vádlottnak 2020 októberében lett végleg elege abból, hogy általa nem ismert személyek rendszeresen a háza elé parkolnak, ezért az úttestre sorban öt nagyobb méretű terméskövet helyezett el, hogy megakadályozza a járművek leállítását kapuja környezetében. Október 12-én koraeste a szakadó esőtől korlátozott éjszakai látási körülmények közt haladt arra egy salgótarjáni férfi az autójával, és mivel szemből egy autóbusz érkezett, szorosan az út széléhez kormányozta a járművét, így azonban nekiütközött az egyik terméskőnek.

A balesetben szerencsére személyi sérülés nem történt, de a gépkocsi jobb első kereke tönkrement. A vádirat szerint a vádlott azzal, hogy az úttesten akadályt létesített, mások életét, testi épségét, ezáltal a közlekedés biztonságát veszélyeztette. A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. A köveket kihelyező férfi egyébként megbánta a tettét, és az okozott kárt a sértettnek maradéktalanul megtérítette.