2022. január 14. | 12:01

A posztapokaliptikus négykerekű egyetlen roppant egyszerű célt szolgál, azt viszont tökéletesen teljesíti.

A videójátékok egyik legnagyobb előnye, hogy lehetőségünk van lényegében bármit megtenni mindenféle következmény nélkül. Autófanatikusok esetében ez annyit jelent, hogy száguldozhatunk a közutakon, balesetet okozhatunk vagy feltuningolhatjuk az autónkat hamis pénzért. Esetleg egy posztapokaliptikus, Mad Max stílusú buggyval borogathatjuk a többi járművet. Bár utóbbi már nem kizárólag a videójátékokban létezik.

A Burning Wrenches csapata épített egy valódi, működőképes buggyt, ami képes felborítani egy másik járművet. A projekt egyelőre még fejlesztés alatt áll, de már most is rendkívül ígéretesnek tűnik. A most következő videó betekintést enged a kulisszák mögé és láthatjuk, hogyan készül az ördögi négykerekű.

A videóban a buggy állítható felfüggesztésén dolgoznak. A rendszer alapja egy Kamazból származik és határozottan nem azt a célt szolgálja, hogy kényelmesebbé tegye az utazás. Sokkal inkább abban segít, hogy a jármű minél könnyebben alá tudjon nyúlni a felborítani kívánt autónak.

Ezt követően került sor egy egyedi gyártású műszerfal elkészítésére és beszerelésére. A posztapokaliptikus dizájn jegyében nem foglalkoztak a cicomázással, egyszerűen kivágták a kívánt elemet egy acéllemezből – ezt használták a buggy padlójához is. A műszerek nagy részét egy UAZ-ból emelték át, mégpedig a Magyar Honvédség által is használt 469-es katonai terepjáróból.

Az igazán izgalmas rész 10 perc után kezdődik, ugyanis akció közben is megcsodálhatjuk a GTA 5-ben látható Ramp Buggy által inspirált masinát, amint újra és újra felborít egy boxzsáknak használt Lada Okát. A kétajtós városi kisautót biztonsági okokból kikötözték, hogy még véletlenül se repüljön túl messzire a manőver során.