2021. december 20. | 09:22

Félbevágták egy Mercedes S-osztály kormányát a poén kedvéért.

A Tesla Model S-ben bemutatott szarvkormány kétségkívül az egyik legmegosztóbb újítás, amit az elmúlt időszakban az amerikai autógyártótól láthattunk. Bár az Egyesült Királyságban a kaliforniai cég villanyautói nem érhetők el ezzel a szokatlan megoldással, ám a CarWow csapata úgy döntött, szeretnék kipróbálni, milyen vezetési élményt biztosít a szarvkormány. Ehhez pedig félbevágták egy Mercedes S-osztály kormánykerekét.

Nem árt megjegyezni, hogy a Tesla kimondottan úgy tervezte meg a Model S kormányát, hogy a lehető legjobb irányíthatóságot biztosítsa az elektromos szedán számára. A Mercedes mérnökei viszont valószínűleg sosem gondolták volna, hogy valaki egy videó kedvéért feldarabolja egy S-osztály kormányát.

A videó egy olyan résszel kezdődik, amit senkinek sem tanácsolnánk, hogy otthon kipróbáljon. Matt ugyanis különféle, tudományosnak vagy professzionálisnak távolról sem nevezhető módszerekkel megpróbálja átalakítani a Mercedes kormányát, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Csodával határos módon egyetlen ujját sem vágta le a művelet során.

Miután sikerült az Merciben hellyel-közzel hasonlóvá tenni a kormányt a Tesla megoldásához, következhet néhány vezetési gyakorlat, hogy kiderítsék, mennyire használható a mindennapok közlekedése során a szarvkormány.

A végeredmény nem meglepő, ám messzemenő következtetések levonására természetesen távolról sem alkalmas. Hamarosan egyébként a Model S után a Model X, valamint a 2023-ban gyártásba kerülő Cybertruck is megkaphatja a szarvkormányt.