2023. május 16. | 10:22

A W140-es S-osztály még a Mercedes olyan korszakában készült, amikor a rajongók szerint a márka legtartósabb autóit gyártották, na de mi a helyzet 10 év után?

Nem készült kevés a Mercedes W140 jelölésű S-osztályából, amit gyakran bálna Mercinek is becéznek. Összesen 432 732 példány gördült le a szalagról '91-től kezdődően, de tervezése egészen a '80-as évekig nyúlik vissza.

Sokan rajonganak a típusért, sokszor mondják, hogy az egyik utolsó igazi Mercedes. Ez köszönhető annak, hogy az utód bár technikailag nagy előrelépés volt, de nem lett egy tartós darab, és akkor még szépen fogalmaztam.

Meg aztán itt még a klasszikus, kockásabb formát kapjuk, ezt is sokan szeretik a W140-es modellben. Amerikába is jutott belőle jópár darab, és bár ott nem számított annyira nagy autónak, sokan szerették és hírességek jártak vele a kényelem és a presztízs miatt.

Egy ilyen elhagyatott példányára talált rá a WD Detailing csapata is, akik arról híresek, hogy esztétikailag egészen elképesztően gatyába tudnak rázni bármilyen lepukkant autót. Emellett pedig megpróbálják életre kelteni, bár ehhez általában segítségre volt szükségük.

A videó leírása és a jelölések alapján azt hitték, hogy egy S500-at találtak. Sokaknak nem tűnt fel, hogy ez nem egy S500, valószínűleg csak rátették az emblémát. Az amerikai szemnek nem biztos, hogy olyan egyértelműek ezek a jelölések, mint ahogy magát az autót sem ismerik olyan behatóan, mint mondjuk egy Corvette-et.

Így azt sem ismerték fel, hogy valójában egy S320-as modellen dolgoznak, amiben egy 3,2 literes, sorhatos motor dolgozik 231 lóerővel. Az S500 valójában már V8-as, 320 lóerővel és 470 Nm nyomatékkal, amivel azért kicsit lelkesebb az autó, bár a 320-as is egy kellemes motor.

A művelet végére az autó tényleg gyönyörűen ragyog és csak minimális felületi rozsda rontja az összképet, ami már nem lesz ott sokáig. Emellett megpróbálták beindítani is, de egyelőre ez nem lesz olyan egyszerű, hiszen úgy néz ki, hogy az üzemanyagrendszerre vár egy kis felújítás.

Mercedes