A Volkswagen 1974-ben kezdte meg a legendás Golf-modell gyártását. A széria 8. generációját 2019-ben mutatták be, ami hűen tükrözi az autó töretlen népszerűségét. A most következő összeállításban egy 1995-ös gyártmányú, dízelmotoros VW Golfot láthatsz, melyet a németországi autópályán vittek el egy körre.

A TopSpeedGermany YouTube-csatorna tartalomkészítői a legújabb sportautók helyett inkább korosabb modellek tesztelésével foglalkoznak. A felvételen szereplő 26 éves 3-as Golf már több mint 1 millió kilométert futott. Az 1,9 literes dízelmotor 64 lóerős teljesítménye ugyan nem egy eget rengető adat, ám a 3-as Golfból így is ki lehet préselni a 170 km/órás sebességet.

A harmadik generációs Golfot 1991 és 1998 gyártották, összesen közel 5 millió példány gördült le a gyártósorról.

A Volkswagen az év elején 56 ezer Golf modell visszahívására kényszerült, hogy orvosolják az infotainment rendszert és a tolatókamerát érintő szoftverproblémákat. A visszahívás minden olyan nyolcadik generációs Golfot érint, melyet 2020 júliusa előtt gyártottak. A Volkswagennek nem először gyűlik meg a baja a szoftverekkel – tavaly hasonló okok miatt kellett elhalasztani a legújabb Golf, illetve a tisztán elektromos ID.3 bemutatását.