péntek - 2023. január 27.
0 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 630 Ft
100 674 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ismét koordinálatlanul gyorsuló Tesla ölt meg 2 embert Kínában - VIDEÓ

2022. november 29. | 09:54

Egy hasonló eset alig pár héttel ezelőtt történt.

Nem ez az első ilyen eset Kínában, de a korábbiakhoz hasonlóan itt is keveset tudni a történtekről. Annyi biztos, hogy egy Tesla Model Y november 28-án a kínai Taizhou városában a felvételek alapján nagy sebességgel haladt át mindenen.

Egy kereszteződéshez érve viszont belecsapódott egy előtte lassító autóba, amit tolt maga előtt. A tolt autó belecsapódott egy keresztforgalomban haladó autós hátuljába, ami megpördült.

A Tesla és áldozata végül elhagyták egymást, előbbi egy kerítésnek csapódott, utóbbi felfutott egy padkára és felborult. A balesetben ketten haltak meg, további körülmények egyelőre ismeretlenek.

Alig pár héttel ezelőtt hasonló eset történt, szintén Kínában. Egy autós úgy néz ki, mintha félreállna, majd hirtelen elkezd a semmiből gyorsítani. Hatalmas tempóval hasít végig a városon, majd becsapódás, ahol szintén két ember meghalt.

Egy interjúban azt mondta a férfi, hogy hiába nyomta a féket, a Tesla megállíthatatlanul gyorsult. Ezzel szemben a Tesla szerint ez nem lehetséges, az autót kiolvasva sem találtak fékhibára utaló nyomokat. Korábban már egyébként a Tesla Kínában sok esetben pert nyert olyanok ellen, akik fékhibákra hivatkoztak baleseteiknél.

Tesla
Több tíz milliárd forintért keres majd kőolajat és földgázt a Mol A modern autóipar: alkatrészjelölés gazdaságosan

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!