kedd - 2023. február 07.
1.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 622 Ft
100 668 Ft
D 668 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Itt az ötkerekű elektromos Volkswagen, amiben nem büntet a rendőr, ha a mobilodat nyomkodod - VIDEÓ

2022. november 09. | 11:40

Minden van benne, ami a nagyobb Volkswagenekben is és még azt is megbocsátod neki, hogy 12 kilométer a hatótávja.

Nem csak almárkáival együtt, de a Volkswagen önmagában is sok járműkategóriát kitölt. Nagyobb teherautóktól lefele egészen a kisautókig, az e-Up!-ig  le lehet lépcsőzni. Aztán nemrég kiderült, hogy van lejjebb - legalábbis méretben.

A Volkswagen egy ízléses promóvideóban mutatja be, hogy működik és hogyan készült legújabb modellje, ami egy szék. Egészen pontosan egy jól szituált irodai szék. Feladatköre, hogy utasát olyan feelinggel támassza az irodában, mintha folyamatosan egy Volkswagen haszongépjárműben ülne.

Ehhez nem fekete füstöt és dízel kerregést használ, hanem rengeteg modern kényelmi technikát, amit a márka a nagyobb modelljeiben alkalmaz. Ilyenek a beépített érintőkijelzők, amik szórakoztató és kényelmi elektronikákat vezérelnek, a beépített hangszórók, az ülésfűtés, a LED-es világítás vagy a biztonság érdekében alkalmazott fényszórók.

Forrás: Volkswagen

Biztonságra egyébként szükség van, mert jó irodai szék módjára ugyan 5 kerekű, de ebből kettő hajtott és pedálokkal szabályozható, hogy melyik mennyi áramot kapjon. Így lehet a székkel kanyarodni, vagy akár helyben is megfordulni. Ehhez persze jó tisztában lenni azzal, hogy hol is vagyunk, ezért a 360 fokban látó radarok mellett egy tolatókamerával is felszerelték a Volkswagen székét.

További biztonságérzetet nyújthat az eszeveszett száguldozás közben a biztonsági öv és a beépített duda, mert ha mi éppen 20 km/órával robogunk át az irodán és látjuk, hogy valaki készül kikanyarodni elénk íróasztalával, akkor jelezhetünk neki a baleset elkerülése érdekében. Egészen nagy irodákban is rodeózhatunk a Volkswagen székével, ugyanis nagyjából 12 kilométeres hatótávot adtak meg neki, onnantól manuálisan működik tovább.

Forrás: Volkswagen

A haszongépjárműveket sokszor azért szeretjük, mert tele vannak praktikus tárolókkal, így ez az irodai székről sem maradhatott el. A háttámlában egy olyan tárolót alakítottak ki, ahol laptopot vagy bármilyen fontosabb papírokat tarthatunk.

Érdemes lehet például itt tartani a forgalmit, ha a rendőr megfog a székkel gyorshajtásért. Illetve ha már haszongépjármű, a széken egy vonóhorgot is elhelyeztek, így egyáltalán nem lehet rá azt mondani, hogy haszontalan eszköz lenne.

A Volkswagen székét sajnos nem lehet megvásárolni és van egy olyan sanda gyanúm, hogy sorozatgyártásba sem kerül majd. Összesen egy darabot készítettek belőle és kiállítási darab lesz, bár időnként elvileg lesz majd lehetőség tesztvezetésre. A full extrás széket Norvégiában építették, így valószínűleg ott lesz kiállítási darab.

Volkswagen
A legjobb autóverseny témájú kaszinójátékok az autók szerelmeseinek Nem hogy megszűnik, de bővül az árstopos termékek köre

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!