Családi háznak ütközött egy autó a debreceni Buzogány utcában 2020. június 2-án, este hat óra körül. A jobbkormányos gépkocsival balesetező 41 éves férfi úgy ült be a volán mögé az ominózus estén, hogy vezetés előtt alkoholt fogyasztott. Az is hamar kiderült, hogy jogosítványa sem volt soha.

Az alkoholszonda a sofőr 47 éves utasánál is pozitív értéket mutatott, ezért mindkettejüket előállították a rendőrkapitányságra. Később a 41 éves sofőr is, valamint a kocsi utasa – aki egyben az autó tulajdonosa is – beismerő vallomást tett.

A 41 éves sofőr elmondta, hogy ki akarta próbálni ismerőse autóját, és az sem érdekelte, hogy a nap korábbi szakaszában alkoholt fogyasztott. Az a tény sem zavarta, hogy soha nem volt jogosítványa. Miután elindultak a közeli bolt felé, újabb intő jellel találkoztak: a sofőr az utas segítsége nélkül nem tudott volna normálisan sebességet váltani. Ennek ellenére elbotorkáltak a boltig. A parkolás is kifogott a sofőrön, ezért egy gyors helycsere után az utas végrehajtotta a nem túl bonyolult manővert.

Vásárlás után a 41 éves sofőr megint elkérte a slusszkulcsot, megpróbálta hazavinni a kocsit. Mindössze 300 méterre jártak a bolttól, amikor a frissen zsákmányolt borosüveg elgurult a pedálokig, ez a jelenet aztán még jobban összezavarta az ittas sofőrt, aki rémületében elkezdett kapkodni. A kapkodás miatt aztán elveszítette az irányítást a jármű felett, ami aztán nekiütközött egy családi háznak