Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke rögtön a beiktatását követően megkezdte a munkát a károsanyag-kibocsátás visszaszorítása érdekében. A globális trendeknek megfelelően az USA egyik patinás autógyártója, a General Motors is bejelentette, hogy 2035-től már csak tisztán elektromos járműveket kívánnak piacra dobni. Biden elnök szerint a legendás Chevrolet Corvette-ből is lesz villanyos változat, és a GM vezérigazgatójának ígérete szerint övé lehet majd az első kör a volán mögött.

„Mary Barra megígérte nekem, hogy vezethetem az első elektromos Corvette-et. Azt hiszik, hogy viccelek, pedig ez az igazság” – mondta Biden a Twitteren közzétett videóban.


Biden – aki egyébként egy C2 Corvette tulajdonosa – először egy tavaly őszi kampányhirdetésben említette az ikonikus Chevy elektromos verzióját. Az amerikai elnök akkor azt állította, hogy az autó már fejlesztés alatt áll, a várható végsebessége pedig elérheti a 320 km/h-t. A General Motors szóvivője akkoriban azt nyilatkozta a Detroit Free Press nevű kiadványnak, hogy a villanyos Corvette-ről senki nem beszélt az elnökkel, a Kentuckyban található összeszerelő üzem dolgaival kapcsolatban jól értesült, névtelen forrás azonban megerősítette a pletykákat.  

Az Egyesült Államok elnöke az elektromos autókra vonatkozó szabályozások bejelentése során ismét szóba hozta a Corvette EV ügyét. Joe Biden egy kormányrendelet kiadására készül, mely szerint 2030-ra az újonnan értékesített járművek legalább felének alternatív meghajtásúnak kell lennie. A tisztán elektromos autók mellett a plug-in hibridek és a hidrogéncellás négykerekűek is beszámítanak az összevetésbe.

Ahogy fent említettem, a General Motors is nagyratörő tervekkel vág neki a következő évtizedeknek. Ha 2025-re valóban a teljes palettájukat elektromos járművek alkotják majd, akkor megérkezhet a villanyos Corvette is – ami egyelőre talán Joe Biden fantáziájában él a legélénkebben.