2020. augusztus 19-én a lett rendőrséget arról értesítették, hogy a Jelgava autópálya belső sávjában egy autó vesztegel. A hatóság azt is megtudta, hogy a gépkocsiban utazók gyanúsan viselkednek, ezért a központ kiküldött egy járőrkocsit a megadott helyszínre. A BMW sofőrje menekülőre fogta a dolgot, amikor megpillantotta a rendőrautót.

BMW-t tankolnak az autópálya belső sávjában

Az egyenruhások arra lettek figyelmesek, hogy a belső sávban parkoló autót kannából tankolja a kocsi utasa a sofőr tudtával. Amazok tudták, hogy rossz fát tettek a tűzre, sietős pakolásba kezdtek, amint észrevették a rendőrkocsit. A páros aztán be is pattant a járgányba, majd a sofőr elhúzta a csíkot. Mielőtt eliszkolt, a járművezető megvárta, amíg az egyik járőr odasétál a sofőr oldali első ajtóhoz, ezzel is időt nyert, hiszen az autós üldözés addig nem kezdődhetett el, amíg a rendőr vissza nem kocogott a szolgálati verdához.

A BMW sofőrje nem adta olcsón a bőrét a rendőröknek, olyannyira nem, hogy a hajszába egy másik rendőrautónak is be kellett szállnia. Végül az üldözésbe másodikként bekapcsolódó járőrkocsinak sikerült árokba löknie a bajorok által gyártott négykerekűt. A sofőr ezt követően kikászálódott a BMW-ből, majd futva próbált kereket oldani, de ez hamvába holt kísérlet volt, a rendőrök hamar elkapták őt, miután az egyik társuk figyelmeztető lövést adott le a levegőbe.

Rendőrautó terel az árokba egy BMW-t

A járművezetőről kiderült, hogy nem rendelkezik jogosítvánnyal, illetve azt is megállapították az egyenruhások, hogy a nagykorú fiatal személy kábítószer hatása alatt vezette a BMW típusú személygépjárművet. A BMW-re egyébként egy külföldi rendszám volt felszerelve, amit eredetileg egy másik kocsira adott ki az ügyben illetékes hatóság.