A BMW hamarosan bemutatja a legelső sorozatgyártott M3 Touringot, a nagy teljesítményű kombi álcázott verzióját egy friss kedvcsináló videóban mutogatja a német autógyártó.

Az M3-as technikát használó BMW egyetlen más autóhoz sem lesz hasonlítható, jelentette ki Hagen Franke, az M3 Touring projektvezetője. A szakember kifejtette, hogy az ötüléses, ötajtós és nagy rakodótérrel érkező jármű kiemelt menetdinamikával rendelkezik.

A videóban az új sportkombi tervezése és kivitelezése során tapasztalt izgalmakról is szó esik, valamint azt is megtudhatjuk, hogyan jutott el a feladattal megbízott csapat a koncepcióötlettől a nürburgringen zajló tesztekig. Az M3 Touring lényegében az eredetileg 1992-ben bemutatott M5 Touring ideológiai leszármazottja lesz. Az autógyártó egyébként 22 évvel ezelőtt, 2000-ben készítette el az M3 Touring Conceptet, de abból végül nem lett szériamodell.

A másik projektvezető, Robert Pilsl azt mondta, hogy az újdonság inkább versenyló lesz, mint munkaló, tehát a legelső kombi BMW M3 a praktikum helyett inkább a teljesítményre koncentrálhat. A gyártó környezetéből származó pletykák szerint az M3 Touring kizárólag Competition változatban, automata váltóval és összkerékhajtással lesz rendelhető. Az 510 lóerős, 290 km/órás végsebességgel rendelkező kombit egy 3,0 literes biturbó benzinmotor hajtja, ami 0-ról 3,5 másodperc alatt gyorsítja fel 100 km/órás sebességre.