2021. december 19. | 10:50

A jármű hosszúsága 667 centiméter, szélessége pedig épphogy meghaladja a 2 méter.

A beépített garázzsal rendelkező luxusjármű, vagy a Volkswagen Bogár alapján készült lakóautó egyaránt figyelemreméltó, ám van abban is valami báj, amikor az ügyes tervezők egy kisméretű szabadidős közlekedési eszközből hozzák ki a maximumot.

A német gyártmányú, Fiat Ducato alapján készült Carthago C Compact Line lakóautó mindössze 212 centiméter széles és 667 centiméter hosszú, saját súlya pedig kevesebb, mint 2,75 tonna. Az igényesen kialakított belső térben leghátul található egy kétszemélyes ágy. A fekhely felett és mellett tágas tárolórekeszek szolgálják az utazókat, míg a zuhanyfülkével felszerelt fürdőszoba a hálószoba közvetlen közelében kapott helyet. Ebből a helyiségből kilépve látható a hűtőszekrény fagyasztóval, valamint egy háromégős kályha, mellette egy mosogatóval.

A bútorzat és a berendezés elegáns, a konyhai és hálószobai felszereléseknek van elég tárolóhely, a rengeteg lámpa pedig elegendő fényt biztosít. A friss víz tárolására egy 150 literes tartályt építettek be, a szennyvíz pedig egy 140 literes tartályba kerül. A jármű alapfelszereltségéhez tartozik egy 80 amperórás akkumulátor, mely igény szerint még egy ugyanilyen teljesítményű eszközzel kiegészíthető. A kirándulók kényelméről hűtő-fűtő klíma, valamint padlófűtés gondoskodik.

A Carthago C Compact Line számos biztonsági funkcióval is rendelkezik. Ezek közül kiemelkedik a visszagurulás-gátló, a tempomat, valamint az utánfutó vontatása során alkalmazható menetstabilizáló rendszer.

Amennyiben szívesen részt vennél egy rövid virtuális túrán a lakóautó belső terében, az alábbi videó elindításával megteheted!