Feltehetően az ülőhelyek számának problémájával szembesült az a sofőr, aki két tinédzsert sehogy sem tudott betuszkolni az RS4 Avant utasterébe, ezért beültette őket a csomagtérbe. Ezután felhajtott az autópályára, ahol a belső sávban közlekedett – miközben a csomagtérajtó végig nyitva volt…

A mellékelt fotón RS4 Avant látható, amely jó sok embert cipelt magával, ezzel a tulajdonos szembement a gyártó ajánlásával. A spanyolországi Katalóniában (ahol most nagy a szomorúság, Lionel Messi ugyanis 21 év után elhagyja az FC Barcelona labdarúgócsapatát), egy autópályán szúrták ki a száguldó kombit, aminek a csomagterében két tinédzser kuporgott úgy, hogy a csomagtérajtó nyitva volt, vélhetően sehogy sem tudták becsukni.

Magától értetődik, hogy rendkívül veszélyes egy jármű csomagterében embereket utaztatni. Ráadásul az RS4 Avant nem kis tempóval közlekedett a sztrádán, így viszonylag könnyű elképzelni a legrosszabb forgatókönyvet, legyen szó akár egy ráfutásos balesetről vagy egy vészfékezésről. Mivel a tinédzserek számára nem volt biztonsági öv, amely szorosan a helyükön tartotta volna őket, a dolgok pillanatok alatt szörnyen rosszra fordulhattak volna.

Helyszíni sajtóinformációk szerint egy francia turista ült az RS4 Avant volánja mögött, aki a Costa Brava felé tartott, amely az északkelet-spanyolországi Katalónia egyik tengerparti régiója. A sofőr nem úszta meg büntetés nélkül a dolgot, a rendőrök kiszedték a forgalomból, és 840 eurós (közel 300 000 forintos) bírságot szabtak ki rá, mivel hat közlekedési szabályt szegett meg, az egyenruhások többek között ezekért büntettek:

  • két három év alatti gyermek szállítása a hátsó üléseken megfelelő gyermekbiztonsági rendszer nélkül,
  • gondatlan vezetés,
  • két tinédzser utaztatása a csomagtartóban,
  • a rendelkezésre álló ülőhelyek számából kiindulva a megengedettnél több utas szállítása.

Talán az Audi RS4 tulajdonosának az SQ7-et kellett volna választania, abban bőven elfért volna mindenki. A sofőr utólag már biztos belátja, hogy hülyeséget csinált, az a 840 eurós bírság biztosan fájt neki, remélhetőleg tanult az esetből.