2023. november 27. | 11:20

Egy kazahsztáni milliomos unalmában kitalálta, milyen jó móka lenne, ha nem a szokásos, egyszerű módon járná be a környéket méregdrága luxusautójában.

Akadnak olyan gazdagok, akiknek a pénz nem több a szemétbe szórt papírhulladéknál. Láthattunk már 140 milliós Ferrarit leégni a kukoricaföldön, és valószínűleg lesznek még ennél cifrább felvételek is, amelyek bejárhatják az online teret addig, amíg az ilyen emberek csak szórakozásnak élik meg a pénz efféle pazarlását.

Most egy kazahsztáni milliomos pukkasztotta a polgárokat az utcán, miután - már egyáltalán csak a színével feltűnő - Rolly-Royce Ghost luxuslimuzinjában nem a hagyományos módon indult városnézésre. A sárga-fekete brit szedánt ugyanis feltette egy Hummer H2 tetejére, majd beleült, mintha mi sem történt volna – leszámítva a beszállás kényelmetlenségét.

A körút során temérdek autós és gyalogos bámulta meg, akadtak, akiknek kifejezetten tetszett a nem mindennapi műsor. Csoda módon eközben egyetlen rendőrrel sem futott össze, pedig ők biztos kíváncsiak lettek volna a dolgok miértjére.

Még arra is futotta a produkció során, hogy elguruljanak a két összekötözött autóval a benzinkútra – és bizony nem a Hummerbe tankoltak. Persze a kúton is mindenki őket nézte és fényképezte.

Az viszont biztos, hogy a 3 tonnás Hummer H2 SUT (ez a pickup változat) jól bírta a rá nehezedő 2,5 tonnás Ghostot, igaz, a tömegközéppont kissé feljebb került, viszont a tető zokszó nélkül tűrte a terhelést. A felpakolást egy daruval végezték és mindössze pár fával és néhány spaniferrel fixálták egymáshoz a két járművet.

Nyilván mondanunk sem kell, hogy az így szerzett hírnévért cserébe milyen kockázatokat vállalt a tulajdonos, de valószínűleg úgy volt vele, hogy ha okoz is kárt vagy megbüntetik, kifizeti, amit kell. E mellett eltörpül az, amit egy Mercedes-Maybach GLS vezetője csinált „mert megtehetem” alapon Monacóban, de továbbra sem értjük, mi szükség van az ilyen feltűnéssel járó cselekedetekre.

Persze egyszer mindenki felnő – szokták mondani. Addig pedig jobb híján sírjunk vagy nevessünk együtt a sajátos attrakciókon.

Depositphotos