Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 02.
3.5 °C
köd
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Kigyulladt az autója a német autópályán, sörrel oltotta el

2023. augusztus 14. | 08:55

A férfi autója menet közben gyulladt ki és nem tudott mást tenni, oltotta a járművet azzal, amit talált.

Már annak sem örül az ember, ha spontán kigyullad az autója, főleg nem menet közben. Különösen kellemetlen ez, ha az autópályán történik, hiszen nem egyszerű leakasztani egy poroltót, hacsak egy autós társunknak nem esik meg a szíve és éppen van nála egy.

Sajnos utóbbi helyzet nem történt meg szombaton Németországban a 19-es autópályán, ellenben az autó égett és cselekedni kellett. Egy négytagú család autója gyulladt ki menet közben, amikor haladtak Berlin felé.

Az autót vezető 36 éves apa azonnal félreállt és nekiállt az oltásnak azzal, amit talált. Hátra ment a csomagtartóhoz és elővett onnan egy tálca sört, amivel megkezdte a tűzoltást.

Végül nyolc dobozra volt szüksége, hogy eloltsa a lángokat, amelyek a motortérben csaptak fel. Mire a tűzoltók kiértek, a férfinak sikerült eloltania a tüzet, nekik csak annyi dolguk volt, hogy lecsatlakoztatták és kiemelték a 12V-os akkumulátort.

A rendőrség közleménye szerint az autó a motor műszaki hibája miatt gyulladt ki az autópályán. Az eset során az autó sajnos totálkárosra égett, azzal viszont, hogy eloltotta a tüzet, megmentette az autópálya burkolatát.

Ilyen esetek miatt egyébként szoktak tartani az autókban poroltót. Ezeket gyakran valamelyik első ülés elejére szerelik fel vagy csak a csomagtartóban tartják, de ha ilyen helyzetbe kerül az autós, akkor nagy segítség.

Fontos ilyen helyzetben, hogy ha a motortérből jön komolyabb füst, esetleg lángok, akkor ne nyissuk fel azonnal. Olyankor a tűz levegőhöz jut és felcsaphatnak a lángok, ami komoly sérülést okozhat. Érdemes inkább betolni a poroltó csövét, és ha már csökken a füst, akkor lassan felnyitni a motorháztetőt.

Depositphotos
A taxisoknak sem tetszik az oszlopokkal elkerített biciklisáv Kereskedésből vett egy autót, átíratta, majd kiderült, hogy lopott, ezért lefoglalták

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!