Én személy szerint imádom a Transformers összes részét, a régi képregény változattól elkezdve az Utolsó lovagig. Az Álcák és az Autobotok az Örök szikrát keresik, egy mérhetetlen erővel rendelkező szerkezetet, ami valahol a Földön veszett el. A történet kerekedése közben pedig Űrdongó és Optimus Prime karaktere belopja magát a rajongók szívébe.

Valószínűleg így történt azzal a fejlesztő csapattal is, akik megalkották ezt a sétáló, beszélő és természetesen átalakuló, 47 cm magas Optimus Prime-ot, aki nem csak rádió, de hangvezérléssel is irányítható.

A Robosen Robotics mérnökei 11 évnyi kutatás és fejlesztés során 5000 egyedi alkatrészből állították össze a modellt. 60 mikrochip irányít 27 parányi motort, ezek teszik lehetővé, hogy ne csak átalakulhasson, de járjon, forogjon és hőspózokat villantson. Természetesen beszél is, a hangja pedig nem más, mint Optimus Prime eredeti szinkronhangja, Peter Cullen.

A Robosen alkotta kisrobot kétféleképpen vezérelhető: mobiltelefonos applikáción keresztül, vagy egészen egyszerűen csak megmondjuk neki, mit szeretnénk.  A szoftvere előre programozott parancsokat tartalmaz az egyszerűbb mozgásoktól az átalakulásig. Emlékszel mi történt, amikor Optimus azt mondta: „ Autobots, Roll out”? Te is használhatod ezt a vezényszót, mire Optimus átalakul és bevetésre kész nagyfőnök módjára csak úgy, mint a filmekben. Mennyire menő már?!

A programja többek közt tartalmazza az „Open fire” (Tűz!), „Attack” (Támadás!) és az „Are we friends?” (Barátok vagyunk?) parancsokat is, sok másik kifejezés mellett. 

A fejlesztés mindenki nagy örömére nem áll meg egy prototípus megalkotásánál, hiszen a Robosen megállapodást kötött a Hasbroval, hogy piacra dobja gépesített Fővezérüket, a bejelentésre pár napja került sor a Hasbro Pulse Fan Fesztiválon, amit online felületen rendeztek meg.

Az ára 699 dollár (ez mai árfolyamon számítva majdnem 210 ezer forint), és már előrendelhető a Hasbro Pulsenál. A rendelkezésre álló darabszám egyelőre nem ismert, de állítólag limitált kiadás lesz. Nos, akinek megéri ez a mini Optimus a fent említett összeget, rendelje meg, hogy szétrúghasson vele pár Álca-feneket. Hiszen az Autobotokban sokkal több van, mint ami elsőre látszik.

Ha kiváncsi vagy arra, hogyan fejleszt a Hyundai önjáró, átalakuló autót, nézd meg az erről szóló cikkünket és a hozzá tartozó videót!